Forumet - Varför gifter sig människor när de är unga?

Varför gifter sig människor när de är unga?

3726 1 53

Jag undrar bara för att förstå. Inget illa menat till någon? Eller att de här skall vara en dömande tråd. Jag vet att de finns ingen "rätt ålder" men rätt ofta då de flesta som gifter sig ungt som 20 brukar ju ofta skilja sig pga Att de ej känner sig ansvarsfulla då osv. Vad tror ni är anledningen till varför folk gifter sig ungt 20 års åldern osv? Är det en kulturell anledning tros?

 
rebeca: va spelar de för roll hur många ggr man gifter elr skiljer sig. man tkr väl att de är en fin grej att göra så mm.. låt dom göra de.

man kan faktiskt aldrig veta vad som kmr hända i framtiden, vare sig man är 20 elr 50.

nej jag är helt ovetande om dessa saker och försöker inte direkt yttra mig då jag ej vet.

Spana också in:

I vissa samhällen finns det ett starkt socialt tryck på att man ska gifta sig tidigt, det beror väl dels på att kvinnan inte är självförsörjande och dels på att man blir vuxen i den åldern. 

Här i Sverige så har vi relativt långtgående jämställdhet. Kvinnor förväntas i lika hög grad som män försörja sig själva. Alla förväntas gå minst 12 år i skolan, de flesta (?) går numer ännu ett antal år på högskola efter det. Vi har således en förlängd ungdomsperiod och betraktar oss som helt vuxna först efter 25. Först då blir det, för de flesta, aktuellt med barn, hus osv. 

Personligen tänker jag dock att även om man kan hitta sitt livs kärlek i mycket ung ålder så tar det ju många år att verkligen lära känna sig själv och den andre personen såpass väl att man kan lova dem evig trohet, att älska i nöd och lust osv. Men förstås, det är möjligt att man kan uppnå detta vid 20 års ålder. Men jag tror de flesta mer bara är väldigt kära i varandra o så. 

Anura: vad menar du?
Att de är förälskade i varandra, tycker om att vara med varandra, pussa på varandra, ligga med varandra, kallar varandra gulliga/töntiga smeknamn osv.

Det är förstås jättebra.  Men det kan fortfarande vara ganska ytlig kärlek. Den verkliga prövningen kommer när förtrollningen klingar av, himlarna mörknar, problem hopar sig och tillvaron och jobbig och svår. Först när man gått igenom det tillsammans stärkta då det gått bra så kan man tala om en mer substantiell och varaktig kärlek.