Forumet - Varför gnäller kvinnor på modelltjejer på reklamaffischer?

Varför gnäller kvinnor på modelltjejer på reklamaffischer?

1896 0 195
Titt som tätt uppstår diskussioner i media om det så kallade "onaturliga kvinnoidealet". Kvinnor klagar i media över de perfekta kropparna i Lindex och H&M:s reklamkampanjer. Själv förstår jag inte riktigt problemet. Det räcker med att gå till stranden en fin sommardag så ser du ett antal tjejer med så kallade "perfekta kroppar". Ändå hör man i media att "så ser inte normala tjejer ut". Vad är normalt? Är det normalt med en slapp cellulitröv? Tragiskt i så fall...

Man kan fråga sig varför det inte blir några diskussioner när Dressman kör kalsong-kampanjer med perfekta manliga modeller med tvättbrädor och svällande muskler. Varken män eller kvinnor klagar. Personligen blir jag bara motiverad att gå till gymmet för att skaffa en sådan kropp själv. Jag vet trots allt att jag skulle kunna vara mer vältränad än jag är, och att det bara hänger på mig själv. Jag gråter inte ut i media för att någon annan kille råkar ha en snyggare kropp. Jag försöker göra något åt det istället.

Varför tänker inte kvinnor så? När de ser en snygg kvinnokropp på en affisch så heter det istället att den är "onaturlig" och att "så ser inga kvinnor ut". Lägg ner gnället och chipspåsen och dra till gymmet säger jag.

Vad säger ni?

Spana också in:

Sport6:

Det räcker med att gå till stranden en fin sommardag så ser du ett antal tjejer med så kallade "perfekta kroppar". Ändå hör man i media att "så ser inte normala tjejer ut". Vad är normalt? Är det normalt med en slapp cellulitröv? Tragiskt i så fall...


Äh tjejer som klagar är de som är avundsjuka på oss som har "perfekta" kroppar och kan äta vad vi vill utan att gå upp ett gram.
Det är kul att läsa att "snyggingarna" tror att alla andra är avundsjuka på de, kul med folk som överskattar sig själva, lulz.

Hur som helst... Jag tror att det främst hänger på att det BARA är såna kvinnor på reklam och aldrig några med lovehandles eller normala magar som inte bara är platta. Det är aldrig girl-next-door-modeller som är fräkniga eller har stort, burrigt hår (som kan vara otroligt attraktivt i reklam om man använder det rätt).
Kvinnor kämpar för att bli mindre medan män kämpar för att bli större. Kvinnor dör av anorexia och män av steroider.. Kul med generalisering? Inte direkt, visar ju hur misslyckat samhället kan bli.