Forumet - Varför gör min hund såhär??

Varför gör min hund såhär??

1879 0 11
Hej!
Jag har en valp på 5 månader och han har ett gosedjur som han brukar leka med. 
Alltid när han leker i soffan så ska han tvunget ligga vid kanten och bita på gosedjuret så att han tappar ner det från soffan. Sedan börjar han gnälla tills vi plockat upp djuret och ger det till honom igen.
& såhär gör han hela tiden, med vilje släpper han ner sitt gosedjur från soffan för att sedan pipa och gnälla. 
Är detta normalt? Vad är syftet med det? Varför vill han få ner djuret på golvet hela tiden? 
Kan någon svara på detta?

Spana också in:

Min bästis valp gjorde så också, hon blev väl van vid att vi plockade upp leksakerna till henne. Föreslår att du tar leksaken så att valpen ser det och lägger det lite längre bort på golvet så att valpen förstår var det finns och att han kan hämta den själv. Om han hämtar leksaken, beröm massor så han fattar att det är en bra grej! 

Punda: Man ska komma ihåg att sett till människan så är alla andra djur skitkorkade.
Det beror väl lite på vilka djur du syftar på. Man kan väl knappast kalla en apa för skitkorkad. Likaså en delfin, hund eller katt.

Det gick ett program i SVT för några veckor sedan som visade att en hund är lika intelligent som ett 4-årigt barn och att en hund förstår ca 2.000 ord. Grisar påstår de har en intelligens som ett 3-årigt barn. Så underskatta inte djuren!

stoner:
Det beror väl lite på vilka djur du syftar på. Man kan väl knappast kalla en apa för skitkorkad. Likaså en delfin, hund eller katt.

Det gick ett program i SVT för några veckor sedan som visade att en hund är lika intelligent som ett 4-årigt barn och att en hund förstår ca 2.000 ord. Grisar påstår de har en intelligens som ett 3-årigt barn. Så underskatta inte djuren
Aha, 4-åringar är ju jättesmarta. Tar tillbaka det jag sa!

Skeptisk