Forumet - Varför har alltid tjejer så svårt att förstå att man INTE vill ligga med dem???

Varför har alltid tjejer så svårt att förstå att man INTE vill ligga med dem???

4628 1 24

Alltid när jag befinner mig på något ställe ensam kvar med en tjej i närheten förväntar sig hon att jag vill ligga.. Fula brudar som snygga, äldre som yngre.. Alla är precis likadana!

Tänkte dra ett par exempel baserad på verkliga händelser i mitt liv:

Exempel 1:

Jag befinner mig på en bensinmack senare på kvällen, närmare bestämt en Statiolmack. Jag har tankat och beger mig in i butiken för att köpa något snacks att äta när jag kommer hem. Ensam i butiken är jag tills dess att en kvinna i 25-årsåldern kliver ut från korridoren med kundtoaletter. Jag kikar inte ens åt hennes håll, men mot mig vandrar hon likt förbannat. Hon ställer sig någon meter ifrån mig och hälsar med ett glatt "hej!" och ett leende på läpparna.. Jag hinner inte mer än att vända min blick åt hennes håll förens hon är på mig och taffsar, viskar i mitt öra att jag ska följa med henne hem o.s.v.

Jag är tydlig och menar på att jag varken vill eller kan därför att jag har flickvän, och behöver komma hem någon gång.. Hon ignorerar allt jag säger och försöker dra iväg med mig med ett hårt tag om min arm. Jag sliter mig loss och säger till henne på skarpen: "Jag vill inte hänga med hem till dig och knulla, stick härifrån för i helvete!". Butikspersonalen i kassan, en ung man och en äldre kvinna skrattar..Jag menar, hade jag varit kvinna i denna situation, och en man hade kommit fram och slitit tag i min arm och försökt dra med mig därifrån hade alla handlat annorlunda, då hade mannens handling klassats som försök till våldtäkt och butikspersonalen hade med säkerhet inte stått där och skrattat..


Exempel 2:

Jag befinner mig på en nattlig promenad på södermalm i Stockholm. En bit fram ligger en park, närmare specifikt Rosenlundsparken. Jag beslutar mig för att stanna till där och chilla en stund, lyssna på musik och känna luftens friska vindar dra över ansiktet medans jag andas djupa andetag och gläds av somriga dofter från blommor och träd.

Ni får ursäkta detaljerna, men jag anser att dessa är viktiga för att ni skall få insikt i, leva er in och förstå er på problemet.

Still som jag lutar mig tillbaks och blundar märker jag hur ljuset från lampan över mig plötsligt försvinner, jag öppnar ögonen och framför mig står det givetvis en tjej och täcker ljuset.. Jag stänger av musiken och frågar om det är något jag kan vara till hjälp med. "Självklart!", utbrister hon och vänder sig från mig med rumpan åt mitt håll. Hon knäpper upp sina tajta jeans och sakta drar av sig byxorna. Jag kan genast känna doften av någon massageolja av nåt slag, säkerligen någon doft som är till för att väcka intresset för sex hos män tänker jag..

Jag sade genast bestämt: "Ta på dig byxorna, jag är inte intresserad utav det där här och nu!"

Hon fnissar och trycker upp sin inoljade troslösa rumpa i mitt ansikte, jag säger: "Du, det luktar väldigt gott, inbjudande och sådär, men jag vill inte ligga med dig."

Hon förstår fortfarande inte utan vänder sig med ansiktet åt mitt håll och slickar mig i ansiktet. "Okej, nu får det fan vara nog!", utbrister jag och försöker ta mig därifrån. Hon håller fast vid mig med ett hårt tag, jag lyckas till slut slita mig loss och springa därifrån.. Ett gäng ungdomar, både flickor pch pojkar kommer gåendes ut med vägen jag springer på (Grindsgatan). De får syn på mig och tjejen som springer efter, och alla i gänget skrattar som aldrig förr.. Efter att ha sprungit ett par hundra meter vänder jag mig om och ser henne springandes cirka 30 meter efter!!.. Jag springer snabbare och tillslut blir hon trött och stannar upp..


Återigen, hade jag varit tjej och hon kille hade detta setts som ett jättehemskt försök till våldtäkt.. Och precis som i Statiolmacken hade knappast denna grupp människor skrattat, utan försökt sig på att förhindra denna man från att genomföra en potentiell våldtäkt, tror jag.    Varför är det på såhär vis i samhället?


Spana också in:

det beror på gamla traditionella könsroller där mansrollen beskriver en man som konstant kåt och villig och inkapabel till sexuell självkontroll, på samma sätt som när sexuella trakasserier från killar beskrivs med orden "Killar är såna". Folk skrattar också därför att könsrollerna alltid ser män som de som bestämmer och har kontroll över situationen: därför uppfattas du där inte som hjälplös, det anses självklart att du (till skillnad från en kvinna) är stark nog för försvara dig och inte bli tvingad, trots att en normalbyggd otränad man väl inte nödvändigtvis behöver vara så oerhört mycket självklart starkare än en kvinna

(bryr mig inte om tråden är trolleri eller inte)