Forumet - Varför har Flashback så många fler användare än UM?

Varför har Flashback så många fler användare än UM?

3544 3 131

Spana också in:


- Razorblade -: Jag visste att någon skulle komma med det argumentet som det enda, men jag tror nog att de flesta på FB också är ungdomar så det är ett ganska svagt argument.
Det är inget svagt argument, en mer begränsad målgrupp ger färre användare. Ungdomar.se är också ett mer obskyrt forum. Gissar att de flesta på Flashback är ganska vuxna av sig.

Flashback är ett utav de äldsta forumen och lanserades 2000 och redan då hade det en ganska stor skara följare då det sedan tidigare funnits i form av underground-fanzine och webbsida. 

Yttrandefrihets-grejen spelar såklart in. Det är ju ett underground-forum som från början tilltalade (och fortfarande i hög utsträckning gör) diverse subkulturer, hackers, pirater, droganvändare, folk med extrema böjelser osv. Såna saker som knark och piratkort och sådär fanns det ju inget annat ställe där man kunde diskutera. 

Så sidan var tidigt ute, hade från början en följarskara och en unik nich och kunde därför snabbt bli tillräckligt stor för att bli ett nav på Internet som alla känner till och förhåller sig till osv. Nå en "kritisk massa" som det heter. När man väl nåt den punkten rullar det mesta på av sig själv. 

---

Väldigt svårt att bedöma åldersnivån på Flashback. Finns en åldersgräns på 18 men det är uppenbart så att många användare är yngre än så. Men det finns säkerligen också 60+are som hänger där, så betydligt större spännvidd. Medelåldern bland de aktiva är antagligen... 24 eller nåt sånt skulle jag tro. Här är den väl kanske... 20. Så ingen jättestor skillnad. Vet inte om jag skulle påstå att Flashback känns mognare heller faktiskt. 


Dinosaurie: Högst sannolikt inte om de yttrar rasistiska och sexistiska åsikter. Det finns inget PK-förtryck.
Det handlade inte om PK, utan om åsikter överlag, oavsett vilka man utrycker. Om man blir emotsagd för att man utrycker rasism och sexism här, och emottsagd för att man utrycker antirasism och sexuell rättvisa där, så är klimatet i princip detsamma: det är bara olika åsikter man får mothugg på.