Forumet - Varför hatar folk SD, Pegida SvP osv

Varför hatar folk SD, Pegida SvP osv

5551 1 185
Hej!
Alla som följer svensk politik någorlunda kan ju inte missat att det mot den yttersta högern finns ett utbrett hat. Direkt när någon nationalistisk/högerextrem organisation håller torgmöte så blir det direkt våldsamma motdemonstrationer och folk kastar stenar och glasflaskor kors och tvärs.  jämför man det med torgmöten som hålls av vänsterextrema grupper så som Sveriges kommunistiska parti, vänsterpartiet eller Fi (ja bakom alla regnbågar och prideflaggor så är de lika vänsterextrema som SD är högerextrema) så är de sistnämndas torgmöten betydligt mer fredliga.
Så frågan är varför är folk så fientligt inställda till svenska högerrörelser?
Ja oj vad svårt att svara på varför organisationer som hatar på vissa människor är hatade av ganska många!! Vrk jättesvår ekvation!! Det handlar om motstånd och självförsvar. Vänsterextrema organisationer, då handlar det inte om åsikterna utan tillvägagångssättet. Det finns inga vänsteråsikter som kränker en grupp människor. Sen behöver man inte gilla vänsteråsikter, men när man pratar om "vänsterextremism" handlar det om folk som vill ta makten på odemokratiska sätt och brukar våld. Det har egentligen inget med vänster att göra.

Spana också in:

SD är varken "höger" eller "högerextrema" och ska inte jämföras på något sätt med SVP.

Tycker även att benämningen "högerextrem" är fel på SVP. SVP är ett typexempel på fascister och nazister. Att folk demonstrerar våldsamt mot dessa beror på att de är korkade.

Att motståndare till vänstern inte demonstrerar våldsamt mot vänstern är eftersom motståndare till vänstern sällan är våldsamma och dessutom förstår att motdemonstrationer bara är kontraproduktiva. Sitter inte heller i dessa ideologiers natur att demonstrera. 

NiklasW: Extrema vänsteråsikter går ut på att inskränka yttrandefriheten och använda våld mot personer som inte tycker som dem. Det är väldigt "kränkande" mot alla grupper som inte tycker som vänstern. 
Ja, det vet jag. Men det handlar inte om något i vänsterpolitiken, liksom någon speciell åsikt.

Zodd:
För att "högerrörelserna" är fientligt inställda mot folk.

Främlingsfientlighet är bara en omskrivning av rasism, så att det ska låta mildare.
Exakt. "Främlingsfientlighet" är egentligen nästan ett rasistiskt uttryck i sig, som att invandrare på nått sätt skulle vara främlingar?