Forumet - Varför ingen bedövning?

Varför ingen bedövning?

4075 0 44
Hur kommer det sig att inte piercare och tatuerare använder sig utav någon sorts bedövning? Att de inte får ge injektioner och så förstår jag ju, men bara någon sorts påstrykningsbar bedövning (typ Emla) måste väl vara bättre än inget?

Och jag skiter fullständigt i machokommentarer som typ "äsch, det är bara mesar som behöver bedövning!" Det måste väl ändå vara en tjänst som skulle uppskattas av många, och det kräver varken träning eller någon större investering?

Blir det svårare att tatuera om huden är bedövad? I övrigt kan jag inte komma på någon anledning.

Spana också in:

mediakatt:

Fast de former av bedövning som skulle vara legitima för en piercare att använda bedövar väl ändå bara huden?


Jo, okej. För en piercare kanske det är rätt meningslöst. Men för en tatuerare måste det väl ändå kunna fungera?

Raubtier:

Det tror jag nog att det blir.


Är du säker på det? Jag trodde att det var en fördel om personen satt still och var avslappnad.
Åtta:

äsch, det är bara mesar som behöver bedövning!


Dessutom kostar bedövning en massa pengar. Jag skulle aldrig betala extra för bedövning när jag piercar mig. Tatuera mig har jag inte gjort (än) så kan inte uttala mig om den smärtan, men den är antagligen inte så farlig
Hell_man:

Dessutom kostar bedövning en massa pengar. Jag skulle aldrig betala extra för bedövning


Då behöver du väl heller inte betala för det. Men för de som vill ha bedövning så kan det väl ändå inte utgöra ett problem? Det är som att säga att ICA inte borde sälja äggplanta därför att jag inte vill ha äggplanta.
Åtta:

Är du säker på det?


Nej, inte ens nära, det är bara vad jag tror. Det känns som att annars hade det troligtvis använts någon form av bedövning. Förr drack man ju sprit i samband med tatueringen.


Åtta:

Är du säker på det? Jag trodde att det var en fördel om personen satt still och var avslappnad.


Hittade en annan teori, eftersom sittningarna är så långa finns risken att bedövningen släpper mitt under vilket gör smärtan mycket värre.
Åtta:

Då behöver du väl heller inte betala för det. Men för de som vill ha bedövning så kan det väl ändå inte utgöra ett problem? Det är som att säga att ICA inte borde sälja äggplanta därför att jag inte vill ha äggplanta.


Visserligen, men ärligt talat, hur många skulle vara beredda att betala extra för att få bedövning? För många är smärtan en del av grejen med tatueringen/piercingen.
Vet ändå en tjej som fick bedövning när hon blev piercad i tungan. Var på någon studio i Stockholm, antagligen någon av de mindre.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Man måste ha utbildning för att lägga bedövning med spruta, och med salva tar det väl en stund innan huden blir bedövad? Skulle i så fall bli ganska ineffektivt.
Åtta:

Att de inte får ge injektioner och så förstår jag ju, men bara någon sorts påstrykningsbar bedövning (typ Emla) måste väl vara bättre än inget?


Det handlar om att delvis måste du ha tillstånd och utbildning för att ge bedövning. Samt att om du tatuerar dig och bedövar så drar huden oftast ihop sig, och du får inte ett speciellt snyggt resultat. Samt att du kan mycket väl, om du tatuerar köra in salvan/etc för djupt in i huden och orsaka dumheter

För att inte tala om hur färgen rinner ut och blir fäster skitdåligt.

Om man nu är rädd för smärtan, varför söker man sig då till en sån här konstform? [rolleyes]

Resultatet blir väl något i stil med;

Image