Forumet - Varför kommunism/socialism inte fungerar utan en stat

Varför kommunism/socialism inte fungerar utan en stat

8355 0 158
Det behövs en stat som ska upprätta ordning i samhället och att alla resurser delas ut jämlikt (om så är möjligt).
Företagen kommer alltid att behöva en topp som styr och ser till att de undre skikten håller ordning.
För att människor ska fungera så behövs en styrande så kallad elit som vägleder allihopa.
De ska se till så att hus byggs, att företagen producerar, att ordning och reda uppehålls.

Utan en stat finns ingen polis, domstol och inget rättväsen. Då kommer kriminalitet råda och folk kommer stjäla sjukt mycket prylar och sälja i utlandet. Sverige skulle knappast gynnas av att man störtar den, inte omvärlden heller.

Utan en stat så kommer folk ta för sig och roffa åt sig makt och få med sig lojala att följa en. Folk kommer att söka sig ledare. Gängkriminaliteten kommer öka drastiskt. Alla slags av våldsbrott skulle förekomma dagligen överallt i landet.
Anarki kommer att råda.

Resurserna som ni kommunister vill att det ska delas lika, utan en stat kan de inte delas lika alla kommer ta för sig (speciellt kriminella) och Sverige kommer inte att kunna fungera på många decennier.

Hur tänker ni? Varför är det inte bra som vi har nu? Bör det inte finnas andra bättre alternativ?
Sverige är ju trots allt ett av världens mest jämställda länder, visst det finns saker som verkligen behövs att ändras på men bara så ni vet, att störta staten skapar fler problem än vad man löser.

Alla är välkomna att skriva en kommentar men den här tråden riktar sig först och främst till alla kommunister. Skriv nu för fullt vad ni tänker!

Var trevliga mot varandra!!!

Det finns flera fungerande samhällen utan någon som styr över dem, eller  en makthavare öht, och har vädligt socialistiska idéer. Dessa hade/har den bästa hållbarheten från ett ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, och flera av dem förstördes när européerna tog sig in med våld och införde kapitalismen hos dem. Det finns många alternativa  makt- och försörjningssystem som fungerar absolut bättre än de du förespråkar.   

Spana också in:


kakakaka: Det finns flera fungerande samhällen utan någon som styr över dem, eller en makthavare öht, och har vädligt socialistiska idéer. Dessa hade/har den bästa hållbarheten från ett ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, och flera av dem förstördes när européerna tog sig in med våld och införde kapitalismen hos dem. Det finns många alternativa makt- och försörjningssystem som fungerar absolut bättre än de du förespråkar.
Exempel?

kakakaka: Flera olika i ex sydamerika och Afrika. Jag kan titta igenom anteckningar snart och berätta vad dessa kallas lr kallades för. Känner mest för att spy av att diskutera pluggrelaterade grejer på min fritid just nu
Okej, du behöver inte dra fram de just nu. Jag är dock tacksam om du svarar inom några dagar.

böghög:

men det är ju på något sätt en grupp människor som roffat åt sig makten ändå
så vad är skillnaden fattar inte
Skillnaden nu är att folk gör det med våld. n8u kan man bli politiker och få makt på det sättet, dvs. om man får röster. Vi röstar ju enda på den regering vi har och knappt några nya partier uppkommer så om man vill ha ändring politisk om man ska göra det på fredlig väg, starta ett parti vetja!

kakakaka: Det finns flera fungerande samhällen utan någon som styr över dem, eller  en makthavare öht, och har vädligt socialistiska idéer. Dessa hade/har den bästa hållbarheten från ett ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, och flera av dem förstördes när européerna tog sig in med våld och införde kapitalismen hos dem. Det finns många alternativa  makt- och försörjningssystem som fungerar absolut bättre än de du förespråkar.   
Nämn ett exempel. Var det på en Ö, hur såg det hela ut? Hur många invånare?

Kudhos: Kanske för kommunism fungerar inte? Det är en utopisk idyll, och utopier finns i sagor och böcker. Du hittar nog narnia innan du hittar ett fullt fungerande kommunistiskt rike.
Precis! Jag är ju inte själv kommunist och säger emot dem som tror att kommunism ska fungera utan stat, sen så fungerar inte kommunism iaf men det fungerar än sämmre utan en stat som upprätthåller den! Blink

Edinburgh: Tjipp. För er som undrar så är det nog många både anarkister och kommunister som jobbar mot vad som i slutändan innefattar ett stats- och klasslöst samhälle.

Jag själv kallar mig inte anarkist, men om någon är intresserad av att läsa en del bakgrund till de anarkistiska idéerna och koncepten så finns det en jättebra guide här: http://www.infoshop.org/AnAnarchistFAQ
Tack för det, dock är jag inte intresserad av det.
Det är väl egentligen bara att säga att i ett anarkistiskt styrt land kan vem som heslt göra vad som helst, sen så får kan skylla sig själv vartefter konsekvens.