Aviseringar
Rensa alla

Varför kommunism/socialism inte fungerar utan en stat


Ämnesstartare

Det behövs en stat som ska upprätta ordning i samhället och att alla resurser delas ut jämlikt (om så är möjligt).
Företagen kommer alltid att behöva en topp som styr och ser till att de undre skikten håller ordning.
För att människor ska fungera så behövs en styrande så kallad elit som vägleder allihopa.
De ska se till så att hus byggs, att företagen producerar, att ordning och reda uppehålls.

Utan en stat finns ingen polis, domstol och inget rättväsen. Då kommer kriminalitet råda och folk kommer stjäla sjukt mycket prylar och sälja i utlandet. Sverige skulle knappast gynnas av att man störtar den, inte omvärlden heller.

Utan en stat så kommer folk ta för sig och roffa åt sig makt och få med sig lojala att följa en. Folk kommer att söka sig ledare. Gängkriminaliteten kommer öka drastiskt. Alla slags av våldsbrott skulle förekomma dagligen överallt i landet.
Anarki kommer att råda.

Resurserna som ni kommunister vill att det ska delas lika, utan en stat kan de inte delas lika alla kommer ta för sig (speciellt kriminella) och Sverige kommer inte att kunna fungera på många decennier.

Hur tänker ni? Varför är det inte bra som vi har nu? Bör det inte finnas andra bättre alternativ?
Sverige är ju trots allt ett av världens mest jämställda länder, visst det finns saker som verkligen behövs att ändras på men bara så ni vet, att störta staten skapar fler problem än vad man löser.

Alla är välkomna att skriva en kommentar men den här tråden riktar sig först och främst till alla kommunister. Skriv nu för fullt vad ni tänker!

Var trevliga mot varandra!!!


   
Citera
b1son

trevlig-snubbe: Utan en stat så kommer folk ta för sig och roffa åt sig makt och få med sig lojala att följa en.

hur definieras en stat isåfall?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

böghög:

hur definieras en stat isåfall?

En stat uppehåller ordning och ser till att t.ex. vägar byggs, att skolor får pengar till resurser, att välfärden fungerar osv. Sen så är det skillnad från land till land såklart.


   
SvaraCitera

Det finns flera fungerande samhällen utan någon som styr över dem, eller  en makthavare öht, och har vädligt socialistiska idéer. Dessa hade/har den bästa hållbarheten från ett ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, och flera av dem förstördes när européerna tog sig in med våld och införde kapitalismen hos dem. Det finns många alternativa  makt- och försörjningssystem som fungerar absolut bättre än de du förespråkar.   


   
SvaraCitera

Rekommenderar dig 1 lr två kursböcker från olika statsvetare vsg


   
SvaraCitera
Kudhos

Kanske för kommunism fungerar inte? Det är en utopisk idyll, och utopier finns i sagor och böcker. Du hittar nog narnia innan du hittar ett fullt fungerande kommunistiskt rike.


   
SvaraCitera

Är jag dum i huvudet eller... Vem säger att komunismen/socialismen inte vill ha en stat? Är det inte de liberala som är emot staten?


   
SvaraCitera
b1son

trevlig-snubbe: En stat uppehåller ordning och ser till att t.ex. vägar byggs, att skolor får pengar till resurser, att välfärden fungerar osv. Sen så är det skillnad från land till land såklart.

men det är ju på något sätt en grupp människor som roffat åt sig makten ändå
så vad är skillnaden fattar inte


   
SvaraCitera

kakakaka:
Det finns flera fungerande samhällen utan någon som styr över dem, 

Nämn ett.


   
SvaraCitera

adaq:
Är jag dum i huvudet eller... Vem säger att komunismen/socialismen inte vill ha en stat? Är det inte de liberala som är emot staten?

Anarkisterna, de brukar väl rent generellt placeras långt åt vänter men det är olika antar jag.


   
SvaraCitera

Tjipp. För er som undrar så är det nog många både anarkister och kommunister som jobbar mot vad som i slutändan innefattar ett stats- och klasslöst samhälle.

Jag själv kallar mig inte anarkist, men om någon är intresserad av att läsa en del bakgrund till de anarkistiska idéerna och koncepten så finns det en jättebra guide här:  http://www.infoshop.org/AnAnarchistFAQ


   
SvaraCitera

kakakaka: Det finns flera fungerande samhällen utan någon som styr över dem, eller en makthavare öht, och har vädligt socialistiska idéer. Dessa hade/har den bästa hållbarheten från ett ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, och flera av dem förstördes när européerna tog sig in med våld och införde kapitalismen hos dem. Det finns många alternativa makt- och försörjningssystem som fungerar absolut bättre än de du förespråkar.

Exempel?


   
SvaraCitera

Kudhos:
Kanske för kommunism fungerar inte? Det är en utopisk idyll, och utopier finns i sagor och böcker. Du hittar nog narnia innan du hittar ett fullt fungerande kommunistiskt rike.

Inte med den attityden Party


   
SvaraCitera

Razor:

Exempel?

Flera olika i ex sydamerika och Afrika. Jag kan titta igenom anteckningar snart och berätta vad dessa kallas lr kallades för. Känner mest för att spy av att diskutera pluggrelaterade grejer på min fritid just nu


   
SvaraCitera

kakakaka: Flera olika i ex sydamerika och Afrika. Jag kan titta igenom anteckningar snart och berätta vad dessa kallas lr kallades för. Känner mest för att spy av att diskutera pluggrelaterade grejer på min fritid just nu

Okej, du behöver inte dra fram de just nu. Jag är dock tacksam om du svarar inom några dagar.


   
SvaraCitera