Forumet - Varför kvinnor får lägre lön.

Varför kvinnor får lägre lön.

1134 0 54

Spana också in:

Jag är mäktigt bitter på just den här frågan. Jag jobbar för ett företag där kvinnor inte alls har mindre betalt. 

På min avdelning har vi under min tid här haft fem tjejer som jobbat här. Tre av dom är fortfarande kvar och dom andra två har gått vidare till andra jobb av olika anledningar. Dom två var tyvärr dom enda två som varit problemfria och som gjort sig förtjänta av att ha samma lön. För att ska man ha samma lön så ska man kunna göra samma jobb också. Och dom tre som är kvar gör inte samma jobb som killarna gör. En är inte fysiskt kapabel till det, men alla tre spenderar mestadelen av sin arbetstid till att sitta och kackla. Snacka skit. Och nej, det är inte bara jag som tycker så. Men trots detta så görs det ingenting, utan det ska bara daltas. Mitt yrke är mansdominerat och jag börjar förstå varför och tycker mer o mer att det gott kan fortsätta så.

Kvinnor och män ska ha samma lön, men då ska dom fan både vara kapabla till och faktiskt göra samma jobb.Trött

Ahh fan vad skönt det kändes.

Ska jag vara ontopic så... det förekommer väl fortfarande än idag att kvinnor får mindre lön, dock tror jag att den skaran i dagsläget är rätt liten.

Hjärta


Storchen84: om tre som är kvar gör inte samma jobb som killarna gör. En är inte fysiskt kapabel till det, men alla tre spenderar mestadelen av sin arbetstid till att sitta och kackla. Snacka skit. Och nej, det är inte bara jag som tycker så. Men trots detta så görs det ingenting, utan det ska bara daltas. Mitt yrke är mansdominerat och jag börjar förstå varför och tycker mer o mer att det gott kan fortsätta så.

Kvinnor och män ska ha samma lön, men då ska dom fan både vara kapabla till

vad är ditt jobb? säkert nåt onödigt