Forumet - Varför mår så många dåligt, och inte jag?

Varför mår så många dåligt, och inte jag?

2347 0 50
Hejhej. Har tänkt på en sak.. Hur kan det vara så att så fruktansvärt många ungdomar idag mår dåligt? Eller i alla fall har massa komplex osv? Jag har inget av dessa. Varför? Jag har aldrig mått dåligt, asså såklart det är
jobbigt att göra läxorna osv men asså inget allvarligt eller stort. Varför mår ni dåligt? Eller varför mår ni bra? Dessutom lägger ju varenda jävel ut på instagram massa bilder med quotes om hur dåligt de mår. Spyr på uppmärksamhetsbarn. Men fof, varför? 

Spana också in:


zxcvbnm: Dessutom lägger ju varenda jävel ut på instagram massa bilder med quotes om hur dåligt de mår.
vet iof inte hur gammal du e men e nån del av att bli vuxen att fatta att livet faktiskt e 1 helvete o handlar om att hitta sina egna genvägar att göra det hanterbart. 

hoppas du får fortsätta må bra
försök dock va lite mer öppensinnad eller något mot dom som inte mår så bra som du. 

zxcvbnm: Hejhej. Har tänkt på en sak.. Hur kan det vara så att så fruktansvärt många ungdomar idag mår dåligt? Eller i alla fall har massa komplex osv? Jag har inget av dessa. Varför? Jag har aldrig mått dåligt, asså såklart det ärjobbigt att göra läxorna osv men asså inget allvarligt eller stort. Varför mår ni dåligt? Eller varför mår ni bra? Dessutom lägger ju varenda jävel ut på instagram massa bilder med quotes om hur dåligt de mår. Spyr på uppmärksamhetsbarn. Men fof, varför?
Några orsaker kan vara: Genetik som ger känsligare nerver/psyke, svår uppväxt, svårt liv med många och/eller svåra dödsfall inom den nära kretsen, egna sjukdomar man får kämpa med o.s.v.

Jag är dock helt med dig att det finns människor som tar på sig offerkoftan lite för ofta för då får de mycket uppmärksamhet. Det är oftast ett rop på hjälp och är fullt naturligt. Mår man uselt vill man att andra ska stödja och visa sympati och omtanke.

aristoteles: Tycker inte jag kan hålla med. Det är jobbigt ibland men när man väl är vuxen är ju saker och ting så mycket enklare.
Jo men man inser också att världen och existensen är mycket värre än man trodde när man var barn och levde i en Disneyvärld...

aristoteles: Tycker inte att man behöver ha mått dåligt för att växa upp
Jag upplever inte att hon menade så eftersom det inte stod så.

aristoteles: Fast det är väl upp till var och en att avgöra hurvida världen är ett "hellvete"? Man måste inte tycka att världen är ett hellvete för att bli vuxen anser jag.
Jag tycker att man kan finna detta på ett objektiv sätt, att det alltså inte enbart är en åsiktsfråga. Se hur många som har det lätt och är allmänt lyckliga jämfört med motsatsen.

Du har dock rätt, man behöver inte ha den negativa inställningen för att kunna kallas vuxen.

Razor: Jag tycker att man kan finna detta på ett objektiv sätt
Antingen är det väl objektivt eller inte, annars är det väl inte objektivt?Rullar ögonen


Razor: att det alltså inte enbart
Men det går inte att förneka att åsikter och värderingar spelar in, om de spelar in 100% eller ej är inte relevant.


Razor: Se hur många som har det lätt och är allmänt lyckliga jämfört med motsatsen.
Hur många som är lyckliga var inte vad vi pratade om, såvida det inte är din högst personliga bild av hellvete vilket återigen visar på det jag sa då den är högst personlig.


Razor: Du har dock rätt, man behöver inte ha den negativa inställningen för att kunna kallas vuxen.
Rullar ögonen

aristoteles: ...
Några frågor till dig.

  1. Tror du på evolutionsteorin?
  2. Anser du att alla levande individer och arter behöver kämpa för sin överlevnad för att inte må dåligt, dö eller helt utrotas?
  3. Är denna kamp för överlevnad, trygghet, stabilitet, glädje ett lyckotillstånd för allting levande?
  4. Om du svarar ja på fråga 1), 2) och 3) då tycker jag att du är världsfrånvänd p.g.a. svaret i fråga 3). Om du svarar ja på 1) och 2) men anser att kampen för överlevnad inte är ett lyckotillstånd, då håller du med mig om att livet är en kamp och därmed kan ses som mer eller mindre ett helvete.

    Så, vilket svar blir det?