Forumet - Varför moba

Varför moba

740 1 10
Hej, jag är en kille på treton år och undrar varför folk mobar. Jag blev själv mobad i fyra år och tog nästan själmord tre gånger. Jag är fortfarande deprimerad fast jag inte blir mobad längre. Dom enda som vet om deta är några i min klas som märker när jag blir deprimerad som jag blir fyra gånger om dan. Varför mobar folk?

Inga kommentarer

Tråden har 10 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

För att dom känner sig osäkra på sig själv men vill bevisa att dom inte är det genom att spela tuff och trycka ner andra. Oftas har mobbarna nån form av jobbig uppväxt eller något som de mår väldigt dåligt över eller så är de bara psykiskt instabila. Sedan så hänger andra på i mobbandet bara för att undvika att själva också bli ett offer. Det är aldrig den mobbades fel att han/hon blir mobbad. Kom ihåg det!!!
För att de tycker det är roligt och underhållande. Jag bliv mobbad i lågstadiet, därför jag blev väldigt arg, vilket de tyckte var roligt. Jag slutade bry mig och vola, ingen mobbning.

Spana också in:

Kan finns flera olika skäl. 
De avreagerar sig själva på någon de uppfattar som ofarlig när de inte vågar eller kan avreagera sig direkt på den/det de verkligen är arga på; de har dålig impulskontroll och kan inte hålla tillbaka sitt ogillande över något de inte själva förstår eller tycker om; de är omogna och förstår inte att de skadar andra utan tänker bara på att få vara ärliga med saker; de är osäkra och vill känna sig säkra genom att göra andra osäkra; de är rädda för att själva bli mobbade och vill därför genast sätta sig på andra sidan.

En del mobbing är medveten: mobbaren förstår att de mobbar/är elak, men de gör det ändå. 
Annan mobbing är omedveten: mobbaren förstår inte själv att den mobbar, den är bara sig själv, menar inte att skada och offret "ljuger/överreagerar/är överkänslig". 

Det finns inte en förklaring, utan flera.  
Varför inte?