Forumet - varför odlar sydamerikanerna just koka?

varför odlar sydamerikanerna just koka?

218 0 16
Finns det några särskilda orsaker till att de just odlas så mycket i sydamerika, och varför odlar de just koka? Klarar dem sig inte på att odla grödor och annat? Tänkte alla fattiga bönder odlar ju koka nuförtiden, men fattar inte riktigt varför.

Tror ni att det finns några konsekvenser av att det odlas så mycket där och att alla käkar kokablad?

Vill bara höra era åsikter :)

Spana också in:

pittsburghpenguin:

Klarar dem sig inte på att odla grödor och annat? Tänkte alla fattiga bönder odlar ju koka nuförtiden, men fattar inte riktigt varför.


Gör du inte?
För mig är det totalt uppenbart varför.
Knarkkungarna utnyttjar bönderna för att det är enorma summor inblandade. Många är säkert tvingade till att odla.

Att det är just Koka spelar inte så stor roll. Det kunde lika gärna varit något annat men som det tidigare har sagt här så kommer Kokaplantan från sydamerika och folken där är lätta att utnyttja.
pittsburghpenguin:

Finns det några särskilda orsaker till att de just odlas så mycket i sydamerika, och varför odlar de just koka?


Koka är väldigt lätt att odla och man använder inte bara koka till kokain...Utan många tuggar det för att orka jobba hårt, det hjälper också mot höjdsjuka och förkylningar...Det har blivit en del av kulturen, det ger bra betalt, både om man säljer bladen till turister, men framför allt om man säljer det till knarkmakarna...

kände bara för att bumpa lite[bigsmile][cool]
Klimatet är optimalt vilket är den främsta anledningen.

Det är inga värre konsekvenser för kokaodlande än vad det är för andra grödor men raffineringen och handeln av kokain(inte koka) skapar både miljö och säkerhetsproblem men det är resultaten av dåligt förd narkotikapolitik snarare än en effekt av kokaodling..

Bör påpekas att det finns en omfattande legal framställning också dels till koka te som är helt lagligt i en del länder där nere, extrakt som bla används i redbull och cocacola och läkemedel för sin lokalbedövande effekt.