Forumet - Varför så mycket hat?

Varför så mycket hat?

5118 1 14

Tjo! Blev medlem på en app på kul, där man kunde fråga vad folk  tyckte om saker och ting. Det var en like knapp och en var dislike. Gissa vilken knapp som var mest tryckt på? Juste: dislike. Jag noterade att det inte bara var jag som hade majoritet av dislike, utan varenda än på hela j#vla appen. Varför är det så? Varför så mycket hat? Är det för att man är anonym och folk gillar att trycka ner andra? Eller är dem bara allmänt douches? Har gjort en poll också ni kan rösta i, men Dela gärna med er av vad ni tycker i kommentar-fältet below.  Peace! :)


Spana också in:

gör en väldigt grov förenkling, och anta att åsikter postas om en enda fråga, där det finns tre olika åsikter som är möjliga att ha. låt oss kalla dem a, b och c. tre olika personer använder appen, en med vardera åsikt.

person 1 svarar med åsikt a. denne ger tummen upp. person 2 och 3 har andra åsikter, och ger tummen ner.

person 2 röstar b, och ger tummen upp. person 1 och 3 har andra åsikter, och ger tummen ner.

person 3 röstar c, och ger tummen upp. person 1 och 2 har andra åsikter, och ger tummen ner.

allt sammantaget så har ju två tredjedelar av alla tummar varit ner. alla är fullständigt ärliga, och ingen är negativ bara för sakens skull.


Lemshimmer: vad dumt! liksom... varför ska man dislika någon man inte känner? det finns förmodligen vissa som bara gör det för skojs skull. Eller för att göra någon ledsen...
Det är ju nästan internetmobbning ju...
Å andra sidan, varför ska man lika någon man inte känner?

Om man yttrar åsikter/lägger upp bilder/etc på ett ställe där folk kan visa både att de gillar och ogillar tycker jag inte att man ska förutsätta att alla kommer vara positiva. Om man inte tål alla typer av åsikter ska man inte leta efter dem.