Forumet - Varför så ovanligt med svenska och invandrare som kompisar?

Varför så ovanligt med svenska och invandrare som kompisar?

911 0 151

Spana också in:

Malinmalinmalins:

Det är nog så i alla småstäder där det inte är lika "vanligt" med invandrare att det helt enkelt inte är lika accepterat och att man känner sig för olika.


Nja tror det är så i storstäder i större utsträckning där du kanske har lite tjusigare, vita friskolor eller något i den stilen i innerstaden samt lite mer slitna kommunala skolor ute i förorter för de mer kaffefärgade.
dazed:

Nja är det det verkligen? Möjligtvis att det bara är invandrare med invandrare i segregerade områden


Sant.

När jag bodde i ett invandrartätt område (som inte var segrerat) umgicks alla med alla. Nu bor jag i ett icke-invandrartätt område och alla umgås med alla även här.

Anura:

Varför är det så?


Det är inte ovanligt att svenskar och invandrare umgås med varandra, men några orsaker är kanske att man känner att man har mer gemmensamt med folk med samma bakgrund som en själv. En annan orsak är kanske att man inte känner så många invandrare/svenskar om det inte finns så många av dem där man bor?

Att folk inte umgås med varandra pga rasism tror jag är ganska ovanligt. Även rasister bryr sig mer om hur man är som person än vilken bakgrund man har.

Jag har t.ex umgåtts med rasister men de tyckte att jag var trevlig så gillade de mig ändå. En del av dem har t.om sagt att jag har fått dem att sluta vara rasist osv...
Malinmalinmalins:

Att klumpa ihop invandrare istället för att sprida ut dem för att umgås med "Svenskar" ist för folk från deras egna länder minskar förmodligen rasism och grupperingar


Nu skrev du nog lite konstigt här?
För som du skriver får jag det som att du menar att rasism och grupperingar minskas om man klumpar ihop dem. Men tanken du vill få fram är att det minskas om man sprider ut dem?
Malinmalinmalins:

Alla städer där invandrare "sätts" i områden byggda för låginkomstagare. Att klumpa ihop invandrare istället för att sprida ut dem för att umgås med "Svenskar" ist för folk från deras egna länder minskar förmodligen rasism och grupperingar


Fast jag pratar om rasism? Är Värmland och Karlstad rasistiskt?