Forumet - Varför säljs det inte kanin (kött) i butik

Varför säljs det inte kanin (kött) i butik

1626 0 46

Spana också in:

folk brukar oftast tycka det är svårt att äta kött som kommer från djur som de även har som husdjur. Men det kanske bara är jag.
= ingen efterfrågan efter kaninkött.Men det finns väl säkert kaninkött i vissa speciella köttaffärer. Annars hänvisar jag dig till djuraffären.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


qazedctgb:

för att då skulle isola spränga alla dom butikerna


:D
Dan_the_ironman:

vi äter ju häst. Svaret är snarare att vi inte har en tradition av att äta kanin och att eftersom det introducerades som husdjur sent äter man det inte.


Fast faktumet att folk äter häst är ju undansopat. Om någon säger att "det där är hästkött" blir personer i omgivningen illa till mods. Många vill inte tänka på att de äter just djur överhuvudtaget.
djurrättaren:

Många vill inte tänka på att de äter just djur överhuvudtaget.


Tror jag verkligen inte. Möjligen vad gäller just klassiska husdjur eller djur utanför den traditionella kosten, men frågar du 10 människor på stan om hur medvetna de är om att det är döda varelser de käkar så svarar nog åtminstone nio och en halv att de både är väl medvetna om det och inte har något emot det.
Rymdpirat:

Möjligen vad gäller just klassiska husdjur eller djur utanför den traditionella kosten, men frågar du 10 människor på stan om hur medvetna de är om att det är döda varelser de käkar så svarar nog åtminstone nio och en halv att de både är väl medvetna om det och inte har något emot det.


De VET att det är döda djur de käkar, däremot vill de inte tänka på det. Jag åt själv djur förut, och så fungerade iaf jag (och de flesta jag känner och har pratat med). Om man satt och käkade ko och fick se en bild på kossan samtidigt skulle man spottat ut och tyckt att det var äckligt och hemskt.
djurrättaren:

De VET att det är döda djur de käkar, däremot vill de inte tänka på det. Jag åt själv djur förut, och så fungerade iaf jag (och de flesta jag känner och har pratat med).


Med metvetna menar jag just att de/vi mycket väl kan tänka på det. Att du var lagd åt det hållet tidigare säger inte så mycket om normen. Varför tror du folk reagerar positivt på att se bilder på kor i köttdisken i butiken som visar vilka styckdetaljer de köper och vad de är bra för? Folk VILL veta var deras mat kommer ifrån, de VILL veta vilken del av djuret som passar till vilken maträtt, de VILL veta att deras kött är uppfött på gräs istället för soja och majs osv.

Det är ganska arrogant av dig att tro att människor överlag på något sätt förtränger för sig själva att det är djur de äter, bara för att det inte passar med din egen moraliska uppfattning.
Rymdpirat:

Det är ganska arrogant av dig att tro att människor överlag på något sätt förtränger för sig själva att det är djur de äter, bara för att det inte passar med din egen moraliska uppfattning.


Fast min uppfattning att världen jag har fått är att det är tyvärr så det är. Många vill inte veta vart maten kommer ifrån. De köper billigt och ignorerar fakta och information om hur djuren levt och i vissa fall även att det ens vart ett djur. I den värld jag är uppvuxen i fungerar det i alla fall så, men det behöver inte nödvändigtvis betyda att det inte finns andra människor inte har det så.

Jag är djurrättsaktivist och diskuterar och hör många diskussioner. Väldigt många människor blir illa bemötta eller känner sig förolämpade när man pratar om djur som blir mat.
djurrättaren:

De köper billigt och ignorerar fakta och information om hur djuren levt och i vissa fall även att det ens vart ett djur.


Jag köper också billigt kött, det är inte det som är grejen. Men kul att du ändrat dig från att påstå att många inte vill tänka på att de äter djur till att bara vissa gör det. [smile]

djurrättaren:

Jag är djurrättsaktivist


Yeah, hajade det.

djurrättaren:

Väldigt många människor blir illa bemötta eller känner sig förolämpade när man pratar om djur som blir mat.


Antagligen för att du utgår från att de är moraliskt underlägsna dig när du pratar med dem. Om en kock kom fram till dem och pratade om hur djuren levt och vilka delar av djuren de äter osv hade de antagligen reagerat väldigt annorlunda.