Forumet - Varför ska just Du rösta blått på söndag? Här är några skäl!

Varför ska just Du rösta blått på söndag? Här är några skäl!

2191 0 39
1. Bryt Socialdemokraternas dominans!

Socialdemokraterna har styrt Sverige under 65 år av de senaste 78 åren. Detta gör Socialdemokraterna till världens mest framgångsrika parti. Men vad har de egentligen lyckats med? Förstörelse av den svenska sjukvården, skolan och välfärden? Den extrema dominansen har haft ett väldigt högt politiskt pris. Staten och partiet har allt eftersom nästan vuxit samman. Vilket har avspeglats i förvaltningen, utnämningspolitiken och exempelvis IB-affären på 70-talet. Demokratin i Sverige mår bra av maktväxling.

2. Våga säga nej till skadlig symbolpolitik

De rödgröna är besatta av att använda sig av uttrycket "klyftor". Att vårdbiträden har fått en hel månadslön extra i årslön är helt ointressant. Det viktiga är istället att också höginkomsttagare har fått mer pengar över. På samma sätt är det ointressant att vårdköerna har minskat radikalt under Alliansens mandatperiod. Det viktiga är istället att se till att ingen ska kunna betala ur sin egen ficka på någon privatklinik.

Detta extrema och enformiga jämlikhetstänk går som en rödgrön tråd genom de rödgrönas politik. Sverige som redan har världens (näst?)högsta marginalskatter med Alliansen vid rodret ska alltså höja dem ytterligare om de rödgröna får bestämma? Förmögenhetsskatten ska åter tas i bruk trots att vi vet att det kommer leda till att kapitalet flyr ifrån Sverige.

3. Rädda arbetslinjen

Konjunkturinstitutet, Finanspolitiska rådet, Riksrevisionen, SNS och några av Sveriges mest kända ekonomer är alla överens om att jobbskatteavdraget har haft en positiv effekt på sysselsättningen. Uppskattningarna varierar mellan 75 000 och 100 000 fler i arbete.

Genom att göra det mer lönsamt att arbeta och tuffare att leva på bidrag har man faktiskt ökat drivkrafterna till att söka jobb. Det här vill de rödgröna ändra på om de vinner valet. Skillnaden mellan att leva på arbete och bidrag ska minskas och man ska än en gång kunna vara sjukskriven hur länge som helst utan att ens prövas mot arbetsmarknaden.

I Sverige har vi höga skatter på alkohol och tobak. Detta för att vi inte ska konsumera överdrivna kvantiteter av dessa varor. Men vad händer om vi applicerar samma teori och har höjda skatter på arbete? Ekvationen blir tämligen enkel. Företag vill helt enkelt inte anställa ungdomar i lika stor utsträckning. Det går att fråga vilken ekonom som helst om detta. Därför är det tämligen oroväckande att vi har en opposition som vill straffbeskatta oss ungdomar. Om vi gör som Mona Sahlin, Lars Ohly, och Maria Wtterstrand vill och dubblerar arbetsgivaravgiften för ungdomar under 26 år kommer det slå hårt på en redan utsatt grupp av arbetslösa ungdomar.

Andelen gamla i befolkningen stiger snabbt i Sverige, precis som i övriga Europa. Ska vi lyckas klara av att betala ut pensioner, vård och äldreomsorg i framtiden så måste många fler arbeta fler timmar under sina liv. Kort och gott måste vi för att bevara välfärdsstaten välja Alliansens arbetslinje istället för de rödgrönas bidragslinje.

4. Håll Ohly (Vänsterpartiet) utanför arbetslinjen!

Om de rödgröna vinner nu på söndag kommer Vänsterpartiet för första gången ges plats i en svensk regering. Lars Ohly själv kallar sig inte längre för kommunist. Men det går inte direkt att blunda för att detta är ett parti som fortfarande har väldigt svårt med sina demokratiska reflexer. USA-hatet överskuggar allt som världens skurkregimer gör sig skyldiga till och när Lars Ohly nyligen ombads välja mellan Israel eller Iran vägrade han att ta ställning. Skrämmande!

5. Behåll kärnkraften

Vem av oss gillar inte sol, vind och vatten? Miljöpartiet är några som verkligen gör det i alla fall. Men faktum är att vindkraften endast står för blott 1,9 procent av Sveriges elproduktion medan kärnkraften står för nästan hälften. Vindkraften är också väldigt dyr jämfört med kärnkraften, vilket miljöpartister ofta förnekar och hänvisar till en hemmasnickrad uträkning som enligt de är mer "utförlig och rättvisande" än Vattenfalls. "Politiker vs Ingenjörer" i en energifråga... suck.

Om vi inte vill göra oss beroende av kolkraft från Polen eller rysk gas kommer vi därför att behöva kärnkraften under en lång tid framöver. Detta hindrar inte de rödgröna ifrån att utlova en avveckling av kärnkraften om de vinner valet. Har de rödgörna köpt in miljarder hamstrar som ska springa i ett stort hjul, eller var har de tänkt att vi ska få vår el ifrån?

6. Välj kompetens och kunskap före SLARV

Dagens Alliansregering har en startelva som är påfallande kompetent och som heter Duga. Utrikesminister Carl Bildt och finansminister Anders Borg har en tyngd som inger respekt långt utanför Sveriges gränser. Anders Borg har blivit prisad ute i Europa under den ekonomiska krisen som har ägt rum. Sverige har trots finanskris lyckats öka Sveriges finanser och minskat statens utgifter till andra länder. Alliansen har under mandatperioden visat att de kan driva en beslutsam och skicklig ekonomisk politik under en global finanskris.

En gång i tiden var det arbetarrörelsen som drog till sig de vassaste och mest intellektuella toppkrafterna. Så är det inte längre och det vore ett väldigt stort misstag att offra Anders Borg och istället välja dagens rödgröna slarvpellar Östros och company.

7. Ja tack! - till internationell solidaritet

Sverige är inte längre den motvillige europén som blygt sticker foten innanför EU:s dörr. Till och med Margot Wallström (socialdemokrat) har erkänt att Sverige under Alliansen bedriver en betydligt mer aktiv EU-politik. Alliansen vet vad vi vill och vi lyssnas på. Under de senaste fyra åren har Sverige fått en position internationellt sett som går långt utöver vad vårt lilla lands storlek egentligen borde medge. Detta tack vare Alliansens utrikespolitik.

Som motpol till detta står vänsteralternativet som har fullt upp med att tolka sina egna uppgörelser. Klart är att vi med en rödgrön regering ska överge Afghanistan, dra ner på fredsinsatserna och över huvud taget tona ner vårt internationella engagemang. Helst ska vi nog gå ur EU och stänga gränserna. Protektionism är något som de rödgröna verkar gilla.

Ingen kan blunda för att Vänsterpartiet kommer få ett avgörande inflytande över vår utrikespolitik vid en rödgrön seger på söndag. Detta vore en KATASTROF för svenskt kapital och svenskt inflytande utrikes.

8. Behåll Jan Björklund som magister!

Skolan har nästan genomgått en revolution under de senaste fyra åren. Eller vad sägs om ny gymnasieskola, nytt betygssystem, ny skollag, ny lärarutbildning och ny skolinspektion?

Alliansen har utsatt 70-talets flumskola för en räd som aldrig tidigare skådats i svensk politik. Vill man vara snäll mot de rödgröna kan man säga att de verkar ha kapitulerat för Jan Björklunds kunskapsskola. Så att valet inte spelar så stor roll oavsett vad utfallet blir. Men visst är det trots allt tryggare att behålla originalet och låta reformerna implementeras i lugn och ro? Det värsta som nu kan hända är om Björklund skulle få för mycket tid över till onödiga symbolförslag.

9. Sist men inte minst, ge Alliansen en chans att bevisa sig!

Varför ska man rösta på några som jämt tycks ha otur kan man fråga sig? Denna skadeglada frågan från dåvarande finansminister Kjell-Olof Feldt (socialdemokrat) sätter fingret på ett mönster. Varje gång de borgerliga har fått chansen att regera genom att vinna ett val har de råkat ut för en global finanskris, som självklart legat utanför deras kontroll. Det skedde i slutet av 70-talet, i början av 90-talet och nuvarandra mandatperiod har inte varit ett undantag.

Sverige håller nu på att repa sig ifrån den värsta globala finanskrisen sedan 30-talet. Alliansen har redan bevisat att de kan hålla i pengarna och samtidigt få fart på hjulen igen. Men i jobbfrågan förblir den otestad om de inte får ytterligare en mandatperiod. Alliansen förtjänar en mandatperiod till för att visa vad den går för. Först då kan väljarna utvärdera resultatet av den borgerliga politiken.

Socialdemokraternas politik har vi redan kunnat utvärdera flera gånger om och den har inte varit lyckad.

HEIL ALLIANSEN![bigcheers]

Spana också in:

framtidstron är död:

Tänkte kommentera, börja citera några grejer men sen upptäckte jag att hela texten så dålig och full med så många löjliga argument att jag lika gärna kunde låta bli.


Haha.... please yourself!

Hemlight:

Du är (antagligen) folkpartist? Vart ska man göra av avfallet?


Inte Gugge:

Den frågan fick partisekreterarna idag, de hade inget svar


Det finns redan förvaringsplatser för radioaktivt avfall i Sverige. Och fler framtidssäkra är på väg. Läs lite om SKB.

Budolicious:

Hej, jag gillar att saxa


Har inte saxat något rakt av. Har skrivit om och slängt bort det mest onödiga.
Hemlight:

Vad händer när den blir överfull? - Förorenar ännu naturen [cry]


Det ligger långt fram i tiden. Då finns det säkert alternativ. Det finns inte nu.

Budolicious:

Okej, orkade inte läsa. Läste artikeln på jobbet förut däremot, skrattade åt mycket


Okej. Förstår inte vad där fanns att skratta åt iofs.. menmen :)
Chryseus:

Socialdemokraternas dominans


är en bra sak, vilket illustreras av din andra punkt.

Chryseus:

Våga säga nej till skadlig symbolpolitik


...vilket är resultatet av ett politiskt klimat där partier som på det stora hela vill samma sak måste hävda sig genom att nischa sig ideologiskt för att ha en chans hos pöbeln.

Chryseus:

Rädda arbetslinjen


skitbra förslag, för de som insett att hundratusentals svenskar avstår från att jobba eftersom skatterna är för höga, och bidragen är för gynsamma. jag tycker att detta är uppenbart.

Chryseus:

Håll Ohly (Vänsterpartiet) utanför arbetslinjen!


du återanknyter här på ett snyggt sätt till punkt två.

Chryseus:

Behåll kärnkraften


ingen tänkbar regering skulle helt avveckla kärnkraften om det visar sig att alternativen inte är hållbara. att påbörja processen är det vettigaste sättet att sätta press på individer och företag för att faktiskt effektivisera, och på så vis dra ner efterfrågan på el. fast i sann borgerlig anda är väl det en dålig sak.

Chryseus:

Välj kompetens och kunskap före SLARV


här har du en god poäng, alliansen har en lång historia av att inte tillsätta tramsministrar, och att ta till sig av utredningar av deras tilltänkta förändringar som de själva inlett.

Chryseus:

Ja tack! - till internationell solidaritet


solidaritet är ju bra, låt oss visa solidaritet på söndag genom att rösta fram det block som öppet visar sin förkärlek till ekonomisk imperialism. det är inte som om världssvält och slaveri finns på riktigt.

Chryseus:

Behåll Jan Björklund som magister!


medhåll. senare års förändringar inom skolan har lett till skitmycket bra. har glömt vad för stunden, klantigt nog, kan du påminna mig? kan vara bra att veta inför trollande av sossarnas valstugor.

Chryseus:

Sist men inte minst, ge Alliansen en chans att bevisa sig!


ett ofelbart argument, som är så bra att det skulle kunna användas med minimal modifikation för att motivera en röst på nsdap. det måste ändå ses som en kvalitetsstämpel.