Forumet - Varför ska vi ha välfärd?

Varför ska vi ha välfärd?

5233 0 71
Varför ska vi ge pengar till sammhällsparasiter som inte kan sköta sina egna problem? Varför ska jag bli tvingad att ge pengar till dem? Välfärdsystemet är ett totalitärt socialistiskt system ingen rationell människa kan stödja det.
Motbevisa mig. Vissa mig om det finns några rationella argument till att ha ett välfärdssamhälle?

Spana också in:

Iden bakom implanteringen av välfärdssystemet låg mycket i just att de samhällsparasiter du refererar till skulle få en liten allmosa från de rika så att de skulle hålla sig väck från farliga revolutionära tankar och att ge sig på deras egendomar för det hade kostat dem ännu mer. När dessutom systemet är till mångt och mycket självgående arbetare emellan och de rika inte behöver betala in så mycket längre så blir ju vinsten bara större. Det absolut sista de rika vill är att få väck välfärdsstaten för det skulle i det långa loppet bli en brakförlust för dem. De enda som förespråkar sådant nonsens är typ sådana som du - relativt ung säkerligen, stabil inkomst, har jobbat dig till ett hus och en volvo och tycker att alla borde vara lika redig som dig själv. Bollen studsar dock inte rakt för alla i livet utan får dribbla ett tag innan man gjort sin samhällsplikt.

TL;DR: Du ger dem pengar så de slipper ta dem från dig, och du behöver inte riskera din hälsa på kuppen.
Jag tror att välfärdsstaten delvis är nödvändig, men tvärt om från vad vänstern tror så tror jag det är farligt med ett allt för starkt skyddsnät där vi skapar ett bidragssamhälle. Jag tycker att statens uppgift ska vara att hjälpa människor hjälpa sig själva och jag tycker att bristerna i skolan och äldrevården talar för sig själva att ett orimligt högt skattetryck inte nödvändigtvis är svaret på alla frågor.

mr4ffe: Och så får man släppas ut när man går i pension.
nej det är väl då om något man ska vara tacksam för fängelset, man hade ju aldrig överlevt på egen hand i naturen (men förstår vad du menar <3)

sanningen är dock att ingen människa kan överleva på egen hand i naturen (det går via en massa prylar som en massa andra människor hjälpts åt att utveckla och skapa) och det är i princip därför vi ska ha välfärd, ingen människa är "värd" sitt överflöd eller sitt underskott till 100%.