Forumet - Varför ska vi inte legalisera narkotika i Sverige?

Varför ska vi inte legalisera narkotika i Sverige?

1164 0 89

Spana också in:

Om vi antar att man genom kriminalisering kan förhindra att tyngre droger finns i omlopp så kan det väl vara bra, men samtidigt måste man förstå att den metoden i många fall kan skapa fler problem än den löser (illegal handel - pengar till organiserad brottslighet, socialt utanförskap) och att prevention genom upplysning kanske kan vara ett bättre alternativ än skräckpropaganda och hot om böter och fängelsestraff.

När det gäller lätta droger såsom cannabis finns det inga hållbara argument mot legalisering.
youandme:

hur såg det ut?


Läste en artikel om det i Illustrerad Historia/Allt om Historia (kommer aldrig ihåg vilken av dom) om Opium Kriget.
Liten wiki länk
http://en.wikipedia.org/wiki/Opium_Wars

Britterna smugglade in enorma mängder opium till kina eftersom det var en väldigt luktrativ handel för britterna. Majoriteten av befolkningen var beroende av opium och tillbringade sin mesta tid och pengar i opiumhålor istället för att t.ex vara ute på fälten och fixa en skörd.

Yada yada, bla bla bla, jag tror inte att sveriges befolkning inte skulle vara smartare än kineserna om det var fri handel på all narkotika.
Massor skulle missbrukare än brukare.

"Men om vi har upplysning om drogers effekter etc etc..."

Det har vi om cigaretter och alkohol med, men lik förbannat så röker och super sig folk fulla. En person är smart, människor är dumma.

Mawns:

Antar att tomten syftar på opium.


Japp.
KamikazeTomten:

Knappast endast opium som är beroendeframkallade.


Nej, men det var opium du pratade om. Det är knappast så att alla droger är beroendeframkallande, i alla fall inte på samma sätt som opium.

KamikazeTomten:

Jag kommer ångra att jag skickar det här inlägget för det blir bara en jävla massa tjafs som inte leder någonstans och som bara suger energi utan att ge något tillbaka.


NEJDETÄRJUKNARKLIKSOM