Forumet - varför skrattar man när någon ramlar?

varför skrattar man när någon ramlar?

5792 0 118

jag vet att man kan skratta i situationer där man inte riktigt vet hur man ska reagera, när det blir för många starka och jobbiga känslor. spänningar släpper vid skratt osv.

men varför skrattar man typ åt kompisar eller så ifall de snubblar eller ramlar eller gråter? man kan ju skratta även när det inte ser så roligt ut.

Spana också in:

Vi söker väl små upplyftande saker för att försöka lysa upp en allt för grå vardag, vi går ut och tar en cigg i solskenet när vi har rast på jobbet, vi  gör kanske ett pappersflygplan av ett kvitto för att på så vis kasta det i papperskorgen, vi går till ICA och handlar istället för Willys för där jobbar den där söta kassörskan/kassören som alltid ler åt en, och ja... vi skrattar och uppskatttar det när vi out of the blue bjuds på lite gammal hederlig Charlie Chaplinhumor mitt framför våra ögon. 

"Skadeglädje är den enda sanna glädjen" heter det ju och oavsett om det stämmer lär det åtminstone vara den äldsta formen av humor och följer samma mönster som de flesta former av desamma: En förutsägbar kontext där det sker något oväntat och uppseendeväckande, gärna innebärande att någon tappar ansiktet.