Forumet - varför skrattar man när någon ramlar?

varför skrattar man när någon ramlar?

6802 0 118

honolulu:
ja men det är fortfarande felaktigt, han avfärdar ju dessutom fakta eftersom han inte upplevt det i sin vardag.......

haha ja, men turligt nog så är han inte den enda som läser i forumet, så andra kanske har nytta av det.

mm. han klamrar sig fast vid en fadäs pga envis stolthet och gör sig bara ännu dummare.

ja fan blev edit, kom på att det var dumt sagt.

Spana också in:


honolulu: Han menar ju att man inte alls kan skratta, som ren fysiologisk reaktion
Gör jag verkligen det? Trots att jag i ett av mina inlägg skriver att även om det förekommer så är det inget som är vanligt förekommande. Vad det än gäller finns alltid undantag. Hur begränsat mitt intellekt än må vara så är det ändå du som verkar vara den med ett mera begränsat intellekt. Ett one-track mind, som läser något vetenskapligt och då utgår ifrån att det absolut måste vara så, att världen verkligen är så svart och vit utan några som helst gråzoner och att vetenskap stämmer bättre än det människor faktiskt upplevt/upplever.

Till och med Mr. Döh håller med, även om jag förväntade mig motsatsen bara för sakens skull:df rqp: jag har aldrig sett någon skratta av nervositet/chock/ångest annat än på film
Sover


df rqp: du slösar bort din kunskap på honom
Hur kan man slösa bort eller förmedla något man inte har?Sover

Hjärta

Storchen84: som läser något vetenskapligt och då utgår ifrån att det absolut måste vara så, att världen verkligen är så svart och vit utan några som helst gråzoner och att vetenskap stämmer bättre än det människor faktiskt upplevt/upplever.
Syftet med min länk var att enbart informera dig om varför vissa skrattar vid olämpliga tillfällen och att man inte behöver vara sjuk för att man gör det, okej? Är du med så långt? Inget snack om förekomsten av reaktionen hos mänskligheten i allmänhet. Okej?

Huruvida det är vanligt förekommande eller inte är i högsta grad irrelevant i denna diskussion. Det är inte skitsnack när det uppenbarligen förekommer, om du aldrig skådat det eller om jag själv har upplevt det är alltså helt irrelevant. Okej?

Jag gav en orsak till skratt, sen kan man skratta för att något är roligt eller för att det är ett symtom i en komplex sjukdomsbild.

Slutsats: man behöver inte vara sjuk för att man skrattar vid olämpliga tillfällen. Okej?

honolulu: Syftet med min länk var att enbart informera dig om varför vissa skrattar vid olämpliga tillfällen


honolulu: vissa
Tack, det räcker så, det var det jag försökte komma fram till.honolulu: Huruvida det är vanligt förekommande eller inte är i högsta grad irrelevant i denna diskussion.
Fast du skrev precis vissa, det jag ville komma fram till, och så går du då tillbaka och säger att det helt plötsligt är irrelevant igen? Hur ska du ha det nu? Bestäm dig.

Hjärta

När jag var barn tyckte jag det var så konstigt när jag såg andra skratta åt att någon ramla, undrade om de verkligen tyckte att det var kul...

Idag kan jag göra det om det ser kul ut, om det är roliga ansiktsuttryck med eller någon rolig gest men även då blir jag rädd och orolig. Annars är det aldrig kul :/