Forumet - Varför står posten stilla under helgen?

Varför står posten stilla under helgen?

3168 0 33
Allt är ju inte pest med detta, färre transporter = lägre utsläpp etc.

Men tänker de verkligen så? Känns mer som de har fastnat i gamla tider och dess usla traditioner. Här finns arbeten, menar jag... I dagsläget i varje fall. Ser helst att posten automatiserar alla sina system på sikt. 

Jag säger såhär; rusta upp järnvägen och satsa på försändelsetransporter 24/7.   

 Posten-gammal-logo4-1156x830.png

Bör posten vara funktionsduglig alla dagar i veckan?

Spana också in:


S3ON:
Färre posttransporter. De där lastbilarna som det står POSTEN på, du vet? Inte rör de på sig under helgerna när verksamheten står still... 
då hänger jag med. trodde du menade "detta" som i "transporter under helg".

känns dock mer bakåtsträvande och traditionellt att tvinga upp folk ur sängen för att kolla brevlådan en söndag. vad händer här näst? kyrkan varje söndag? samt hatar argumentet "den genererar fler arbeten". hittepå-jobb ja.
Ser ingen anledning till det. Det är jävla dyrt med OB och sedan bör man inte jobba helg om det inte verkligen är nödvändigt. Sen är det ju bra om man kan samfrakta transporter på måndagen för alla beställningar under helgen för att minska utsläpp. Kan även tänka mig att brevbärarna inte delar ut till samma adresser dagligen för att minska transporter och utgifter.

honolulu: det är mycket vi i sverige är sjukt efter med. istället för att effektivisera och minska stress, så handikappar vi oss själva och stressar sönder våra arbetare.
Menar du att vi bör handla direkt från butik mer? Det är väl att vara bakåtsträvare om något? 


Jag är okej med att leveransen är dyrare under helgen så länge de levererar så att säga. Människor arbetar ju i olika shift, inte som om de anställda behöver arbeta mer menar jag. 

S3ON:
Är de som sorterar postpaket lediga då? Eller fungerar allt enda fram till utkörningsterminalen? Kanske en kan åka dit och hämta sitt paket på helger då? Om det inte vore för att personalen där är ledig.... 
De på terminalerna som sortrar till andra terminaler/till varje ort i sitt distrikt. Tror inte de jobbar på helger, de går nog på sitt pass på måndagsnatten eller tidigt på morgonen. Går inte hämta själv där.
För en massa jävla år sedan hade vi väl både postdelning på lördagar och ännu längre sedan hade vi tom dubble utdelningar på måndag till fredag - förmiddagsutdelning och eftermiddagsutdelning. Men det är ett minne blott. Nu får vi vara tacksamma om vi får postutdelning en gång per dag fem dagar i veckan.