Forumet - Varför stöds vänsterextremism/terrorism med statliga medel?

Varför stöds vänsterextremism/terrorism med statliga medel?

216 0 19
Länge har de socialdemokratiska stödorganisationerna påstått sig värna om svenska arbetares rättigheter. Men den mörka sanningen är en annan. Arbetarnas Bildningasförbund, ABF, stödjer öppet den islamradikala rörelse som var med och startade de förödande upploppen i Malmöstadsdelen Rosengård. ABF får knappt 6 miljoner kronor i bidrag bara av Malmös skattebetalare. Delar av dessa pengar går alltså till att förstöra Malmö.
Det är inget snack om saken. ABF är en klart löntagar- och svenskfientlig organisation som finansierar terror med löntagarnas egna pengar.

Stiftelsen "Artister mot nazister" tilldelades 5 miljoner kronor i skattemedel vid sitt grundande, på initiativ av Mona Sahlin (chockad). Stiftelsen har tidigare bidragit ekonomiskt till en AFA-medlem som skrivit en bok om "kampen" mot nazister (och hederliga arbetare, som inte har med deras krig att göra).
En kommentar till bidraget från AmN var att AFA utgör en viktig men smutsig kamp.
AmN har även givit bidrag till kommunisten Fredrik Jönsson och den vänsterradikala tidskriften Expo.

Socialdemokraterna såg till att Malmös löntagare blev tvugna att finansiera det vänsterextrema European Social Forum, ESF. resultatet blev som väntat; organisationens väpnade medhjälpare slog sönder Malmö. Malmös medborgare fick betala även för det.

Vänsteridivider i Sverige tjatar alltid om hur förödande alliansens politik är mot löntagare i vårt land. Men varför är de inte det minsta kritiska till att löntagares pengar och säkerhet försummas på det här sättet?

Vänstern i Sverige har inget med arbetstagares intressen att göra.

Notis: Nu strålar upploppen i Malmö ut till Stockholm.

http://sydsvenskan.se/malmo/article141425.ece
http://sv.wikipedia.org/wiki/Artister_mot_nazister
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2238303.svd
Blade Runner:

Vänstern i Sverige har inget med arbetstagares intressen att göra.


Du har så rätt, min vän. Ohly kan inte bevisa det bättre i följande citat.

"Nu får vi en politik där det lönar sig bättre att vara frisk och ha ett arbete än att vara sjuk och arbetslös." – Lars Ohly (efter att Alliansen vunnit valet 2006)

Spana också in:

Blade Runner:

Vilket dravel?
Det här är ren fakta och inget annat. Ingen tar dig på allvar när du beter dig på det där sättet för att dölja den egna okunnigheten.


Det här är väl för fan ingen fakta läs på för fan.

-Muslimerna hade för det första inget med upploppet i Rosengård att göra, de var ju själva ute och stoppade det på Lördagen med vita armbindlar.

- Artister mot nazister bildades 1999 efter att nazister mördat två poliser och syndikalisten Björn Söderberg. Det du nämner hände alltså 9 år senare. Författaren är inte längre medlem i AFA utan skriver bara om sin uppväxt och erfarnheter. Det är artisterna som bestämmer vem som ska ha priset, där ingår ett flertal kända artister. Sen kan du komma med källor på resten.

- ESF hade 15000 deltagare där en minoritet bestod av dem som anordnade Reclaim the city på kvällen där ca 2000 personer deltog varav majoriteten Malmöbor. Inga andra våldsamheter skedde under hela mötet eller under mötets arrangemang. Reclaim the city ingick inte under ESF, den autonma vänstern hade anordnat sitt eget ESF Action som inte fick några som helst pengar av någon. Nu är du överbevisad här också.

Och resten var ännu mer dravel.

Sådär nu är dina dravel"argument" helt tillintetgjorda, var det något mer?
Blade Runner:

den islamradikala rörelse som var med och startade de förödande upploppen i Malmöstadsdelen Rosengård


Jag vet inte om det är för att du bara är allmänt insnöad på sverigedemokratisk-propaganda eller om du bara är allmänt missinformerad (vilket iofs inte är nån motsägelse), men Islamiska kulturföreningen hade ingenting med upploppen att göra och arbetade för att förhindra dem och få dem att sluta.
isteche:

Varför försvara svenska polisen/media högerextremister ?


Kanske för att vänstern anser att man försvarar vänsterns motståndare när man kritiserar vänsterns handlande? [cute]

Nyamko Sabuni formulerade det hela såhär. Inte så fördelaktigt för någon part om jag får säga det så.

"Främlingsfientligheten hotar idén om ett modernt Sverige som präglas av öppenhet, tolerans, mångfald och allas lika rättigheter. Samtidigt är de våldsamma reaktionerna från vissa vänsterextrema grupper inte bara kontraproduktiva, utan dessutom djupt odemokratiska."

"Det finns få saker som strider så starkt mot min liberala och humanistiska samhällssyn som när människor döms utifrån sitt ursprung, sin religion, hudfärg eller sexuella läggning."

"...den andra sidan tror sig kunna förbättra världen genom att kasta sten. "

Aftonbladet, 2008-12-05
asdor:

Det här är väl för fan ingen fakta läs på för fan.


Alltid samma aggressivitet. Det är ju juletid och allt.

asdor:

Muslimerna hade för det första inget med upploppet i Rosengård att göra, de var ju själva ute och stoppade det på Lördagen med vita armbindlar.


Enligt de tidiga rapporterna så angavs det att inga eller knappt någon rosengårdsbo hade något med upploppen att göra. Det stämmer. Men det har ju dementerats senare och flera av de kriminella husockupanterna var ju med om att starta upploppet.
Att de samtidigt som de är våldsamma har viljan att utmtåla sig själva som diskriminerade stackare är ju självklart. Vi ser ju nu tydligt hur många icke-kritiska sväljer dyngsnacket med hull och hår.

De trotsade lagen och betedde sig hotfullt redan vid ockupationen. Ringer det inte några klockor för dig om att organisationen består av folk som inte respekterar lagen?

http://sydsvenskan.se/malmo/article399706/Tre-gripna-efter-stenkastning-i-Roseng...

Som jag nämnde tidigare. Rosengårdborna, eller 'muslimerna' var de som startade skiten. De maskerade bestarna dök upp först vid midnatt.

Ja, till och med en sosse vägrar förhandla med terrorister:

http://sydsvenskan.se/malmo/article400375/Jag-forhandlar-inte-med-stenkastare.ht...

asdor:

Artister mot nazister bildades 1999 efter att nazister mördat två poliser och syndikalisten Björn Söderberg.


Det ursäktar inte deras ageranden och uttalanden.

asdor:

Det du nämner hände alltså 9 år senare. Författaren är inte längre medlem i AFA utan skriver bara om sin uppväxt och erfarnheter.


De stödjer inte bara en afa-medlem (som utger sig för att inte längre vara aktiv), de legitimerar dessutom Afa:s terror genom att uttrycka sig positivt till organisationens handlingar. Det kan man inte göra och samtidigt vara demokrat och humanist.
Sen är det ju bara att kolla lite bakgrundsfakta om antidemokraten som var med om att grunda skiten och dela ut det aktuella priset, Mikael Wiehe.

asdor:

ESF hade 15000 deltagare där en minoritet bestod av dem som anordnade Reclaim the city på kvällen där ca 2000 personer deltog varav majoriteten Malmöbor. Inga andra våldsamheter skedde under hela mötet eller under mötets arrangemang.


Oj, så det räcker inte med de omfattande våldsamheter som faktiskt skedde? Krävs det en mördad polis eller två för att det ska vara godkänt?

asdor:

eclaim the city ingick inte under ESF, den autonma vänstern hade anordnat sitt eget ESF Action som inte fick några som helst pengar av någon. Nu är du överbevisad här också.


Man måste förstå sambandet. Det är klart att en organisation som får direkt stöd av etablerad vänster inte får ha officiella kontakter med sin mobb. Men du, ta och läs på lite djupare om den specifika organisationens fantastiskt breda kontaktnät. De har officiella kontakter med Socialistiska Ungdomsförbundet (SUF) som i sig, enligt SÄPO, är en bro för extremister att komma in i Afa. Många är dessutom dubbelanslutna och SUF stödjer Afa:s aktioner.

asdor:

Och resten var ännu mer dravel.


Enligt vilka argument?

asdor:

Sådär nu är dina dravel"argument" helt tillintetgjorda, var det något mer?


Vi har ju diskuterat en del till och från nu, så du borde väl veta bättre än att det skulle vara så enkelt?

God Konsument:

men Islamiska kulturföreningen hade ingenting med upploppen att göra och arbetade för att förhindra dem och få dem att sluta.


Jag vet inte vad Islamiska kulturföreningen har för officiell ståndpunkt i det hela. Det enda jag vet är att de gillar massmördare och extremism. Dock så fanns det gott om insnöade ungdomar från husockupationen som var med i upploppen och startade dem.

isteche:

Varför försvara svenska polisen/media högerextremister ?


Nazister kvalificerar inte sig som höger. Dock så skyddas inte nazister av polis och media. Media, närmare bestämt Expressen, har gjort en oerhört mycket djupare kartläggning av Sveriges organiserade nazister än vad något media i Sverige gjort om kommunister/anarkiser/syndikalister etc. Personen som ledde arbetet blev i själva verket stoppad från att göra liknande analys av commiesarna.
Polisen skyddar de som beter sig lagligt (eller åtminstone mest lagligt) för tillfället. De vet att antifa brukar vara mer stökiga om de är motdemonstranter, och därför ser de till att hålla mest koll på dem just då.
Blade Runner:

Jag vet inte vad Islamiska kulturföreningen har för officiell ståndpunkt i det hela. Det enda jag vet är att de gillar massmördare och extremism. Dock så fanns det gott om insnöade ungdomar från husockupationen som var med i upploppen och startade dem.


Vissa ungdomar som var med på ockupationen hade inget som helst band med kulturföreningen. [zzz] Och föreningen är som sagt emot kravallerna och har gått runt och jobbat för att förhindra dem.
Och den nationella rörelsen är ju så lyckad eller? Seriöst jag är djupt inne i "träskvänstern" och ja undrar var detta stora stöd finns nånstans för ja har aldrig sett det. Däremot är det inte alls konstigt att vi får mycket mer stöd från ABF och så än va ni får eftersom vi faktiskt är arbetarorganisationer och folk helt enkelt har lättare att sympatisera med oss än er.
Blade Runner:

Enligt de tidiga rapporterna så angavs det att inga eller knappt någon rosengårdsbo hade något med upploppen att göra. Det stämmer. Men det har ju dementerats senare och flera av de kriminella husockupanterna var ju med om att starta upploppet.


Fortfarande har du eller polisen inga som helst bevis för att dessa muslimer som ingår i kulturföreningen var inblandade i upploppen. Polisen tackade till och med den islamiska kulturföreningen för att de lugnat upprorsmakarna.

Blade Runner:

Det ursäktar inte deras ageranden och uttalanden.


Och vad är dessa då? Med källor tack!

Blade Runner:

De stödjer inte bara en afa-medlem (som utger sig för att inte längre vara aktiv), de legitimerar dessutom Afa:s terror genom att uttrycka sig positivt till organisationens handlingar.


Vars har de gjort detta? Källa.
Och denna person Salka Sanden var bara en av många pristagare. Det är helt upp till artisterna att nominera personer. Hon skrev en bra bok som speglade kampen mot nazism, även om det var på gatan.
Det du försöker göra men misslyckas med är att bygga ett samband mellan staten och vänsteraktivister men det funkar inte. För 10 år sen fick man dessa statliga medel, 10 år senare var 1 av 30 stycken pristagare en före detta AFA-medlem som slutat för över 10 år sedan där. Oj vilket jävla avslöjande! Statsmakten darrar!

Blade Runner:

Oj, så det räcker inte med de omfattande våldsamheter som faktiskt skedde? Krävs det en mördad polis eller två för att det ska vara godkänt?


Grejen är att det arrangemang som det utbröt våldsamheter på hade inte ett jävla skit med de pengar man fått från kommunen att göra. Det var helt skilda arrangemang och helt skilda personer.

Blade Runner:

De har officiella kontakter med Socialistiska Ungdomsförbundet (SUF) som i sig, enligt SÄPO, är en bro för extremister att komma in i Afa. Många är dessutom dubbelanslutna och SUF stödjer Afa:s aktioner.


VA? Vem har "officiella" kontakter med "Socialistiska ungdomsförbundet" SUF? Det finns inte ens något som heter så SUF förknippas med Syndikalistiska ungdomsförbundet i Sverige och SUF var med och arrangerade ESF ACTION, som inte fick några statliga medel alls. Halmgubbar, halmgubbar är det det enda du kan få fram? Jävlar vad misslyckad du är.
Minimum:

Däremot är det inte alls konstigt att vi får mycket mer stöd från ABF och så än va ni får eftersom vi faktiskt är arbetarorganisationer och folk helt enkelt har lättare att sympatisera med oss än er.


"arbetare" jag har minsann aldrig sett än kommunist som är arbetare eller en arbetare som är kommunist. Organiserade hasch fester för ungdomar med problem är en bättre titel. Utanför Södermalm så har ni inte så stort folkligt stöd.
white pride:

"arbetare" jag har minsann aldrig sett än kommunist som är arbetare eller en arbetare som är kommunist. Organiserade hasch fester för ungdomar med problem är en bättre titel. Utanför Södermalm så har ni inte så stort folkligt stöd.


Visst skojar du? Stödet är störst i klassiska arbetarstäder som Göteborg, Degerfors, Kiruna osv...

Finns ju hur många som helst kommunister som är 50+, men de organiserar sig inte precis inom AFA och aktivistmiljön.
white pride:

och hur många av era aktivister är arbetare inom LO?


Ingen aning, jag är ingen aktivist för tillfället. Dock är jag medlem i LO genom Metall. Tror att de flesta vänsteraktivister är organiserade inom SAC istället för LO. Och de äldre kommunisterna främst de från de gamla revolutionära partierna är medlemmar i LO. Varje vecka står det kommunister utanför grindarna när jag ska hem från jobbet och säljer tidningar och delar ut flygblad, dessa är alla över 50 år.