Aviseringar
Rensa alla

Varför tror ni att det är så många ungdomar som blir deprimerade i dagens samhälle?


Ämnesstartare

Titeln säger allt! Det är jobbigt att smälta denna fakta att så många blir deprimerade idag trots att det finns mycket att vara lycklig över. Jag blev också chockad över att läsa upp denna fakta och det är inte alls så roligt att få höra.

Men vad tror ni? Varför blir många unga så deprimerade? Jag är dessutom ung, så jag vet hur det känns!

Tips: Försök att se det positivt nu! Detta är något vi kan påverka och se till att andra mår bättre, vilket är jävligt bra! ^^


   
Citera

Tror det har mest att göra med att metoderna för att upptäcka mentala sjukdomar är mycket bättre.


   
SvaraCitera

Maymay:
Tror det har mest att göra med att metoderna för att upptäcka mentala sjukdomar är mycket bättre.

Tror det kan också möjligtvis ha och göra med vår diet nuförtiden.


   
SvaraCitera

Jag tror att ökad levnadsstandard ökar depression...


   
SvaraCitera

Sociala medier är nog en stor anledning till att folk mår dåligt idag. Just för att det är en konstant press man inte riktigt blir av med. Det kan vara lite vad som helst som gör att man känner sig mindre värd än andra till exempel. Man kanske inte har kläderna som är inne. Man kanske ogillar sin kropp om man jämför med sina vänner. Osv..

Ganska säker på att antalet deprimerade tonåringar kommer öka under åren som går. Det är nästan ingen unge idag som går utan en smartphone och redan där börjar man utsättas för trycket.

Tycker föräldrarna ska bli mer stränga gällande mobil/datorn-användandet. Min mamma hade liksom inga argument för att hindra mig när jag var yngre. Hon sa mest att det var dåligt och att jag skulle gå ut och göra något istället.

Föräldrarna måste bli mer kreativa med sina barn. Ut och gör saker tillsammans. Säg inte åt ungarna att bara hitta på något. Det kan vara så att datorn är det ända alternativet man har. Man kanske inte har några vänner? Då är det extra viktigt att föräldrarna ställer upp och presenterar nya saker att göra 🙂


   
SvaraCitera

Enligt folkhälsomyndigheten så beror det på en allt sämre fungerande skola.


   
SvaraCitera

SDniklas:
Enligt folkhälsomyndigheten så beror det på en allt sämre fungerande skola.

Det låter väldigt logiskt, står det mer specifikt vad inom skolan som är orsaken?


   
SvaraCitera

För de presenterar dåligt i skolan, problem hemma ingen ork till att plugga, sen många vill bara ha mediciner så dom  blir höga.


   
SvaraCitera

Jag tror att det att det bero att våran uppmärksamhet riktas allt för mycket på hur andra är och man tänker mindre på sig själv. Jag upplever att folk jämför sig själva med andra och försöker blir som "den superfina modellen på instagram" men har inte förutsättningar till det. Exempel : en inte så vältränad kropp.
Självklart finns det folk som jobbar hårt att för att får de vill vara men alla lyckas ju inte. Om det var så lätt så hade ju alla gjort det! 
Samhället påverkar oss väldigt mycket trots att man försöker vara sig själv. Det finns så mycket som sägs hit å dit men allt man hör och ser är inte sanna. Vilken omgivning man är i spelar också roll.


   
SvaraCitera

Internet


   
SvaraCitera
evene

Internet, all teknologi, dålig mat, sociala medier i samband med att ingen rör på sig kort och gott.


   
SvaraCitera

Kan inte säga helt säkert men för en del så handlar det om att man inte har en mening i sitt liv. Jag vet iaf att det stämmer delvis för mig. Många gräver sin egna grav och gör den djupare istället för att lösa det på ett annat sätt. Till slut så blir graven så djup att det blir omöjligt att komma ur därifrån och då står man där mellan valen att antingen missbruka eller fortsätta med missbruk eller destruktiva vanor under hela sitt liv eller ta sitt eget liv då man har officiellt gett upp.

Men så är det väldigt individuellt, då vi har olika mängder svårigheter med livet och hur vår barndom/uppväxt har varit och vad för personligheter vi har.


   
SvaraCitera

Jag tror att många mår dåligt för att man använder mobilerna mer än att man faktiskt pratar med varandra. Många har svårt att träffa en partner som passar en. Många mår dåligt för att man kanske tror att man inte är attraktiv och jämför man sig mycket med andra och upplever att man inte är attraktiv så mår man dåligt över det. Osv.


   
SvaraCitera

Folk på internet som beter sig skitit mot andra, föräldrar som beter skitit mot deras ungar och de i ens närhet som beter sig skitit mot en


   
SvaraCitera

Angående föräldrar som sätter mobilförbud, det kan få en att må dåligt. Man blir ratad om man inte har t.ex sociala medier. Sen så tycker de i ens närhet att man är konstig för att  man inte har sociala medier/använder mobilen. Och så blir man utfryst. 


   
SvaraCitera