Forumet - Varför tror ni att det är så många ungdomar som blir deprimerade i dagens samhälle?

Varför tror ni att det är så många ungdomar som blir deprimerade i dagens samhälle?

3006 0 20
Titeln säger allt! Det är jobbigt att smälta denna fakta att så många blir deprimerade idag trots att det finns mycket att vara lycklig över. Jag blev också chockad över att läsa upp denna fakta och det är inte alls så roligt att få höra.

Men vad tror ni? Varför blir många unga så deprimerade? Jag är dessutom ung, så jag vet hur det känns!

Tips: Försök att se det positivt nu! Detta är något vi kan påverka och se till att andra mår bättre, vilket är jävligt bra! ^^

Spana också in:

Sociala medier är nog en stor anledning till att folk mår dåligt idag. Just för att det är en konstant press man inte riktigt blir av med. Det kan vara lite vad som helst som gör att man känner sig mindre värd än andra till exempel. Man kanske inte har kläderna som är inne. Man kanske ogillar sin kropp om man jämför med sina vänner. Osv..

Ganska säker på att antalet deprimerade tonåringar kommer öka under åren som går. Det är nästan ingen unge idag som går utan en smartphone och redan där börjar man utsättas för trycket.

Tycker föräldrarna ska bli mer stränga gällande mobil/datorn-användandet. Min mamma hade liksom inga argument för att hindra mig när jag var yngre. Hon sa mest att det var dåligt och att jag skulle gå ut och göra något istället.

Föräldrarna måste bli mer kreativa med sina barn. Ut och gör saker tillsammans. Säg inte åt ungarna att bara hitta på något. Det kan vara så att datorn är det ända alternativet man har. Man kanske inte har några vänner? Då är det extra viktigt att föräldrarna ställer upp och presenterar nya saker att göra :)
Jag tror att det att det bero att våran uppmärksamhet riktas allt för mycket på hur andra är och man tänker mindre på sig själv. Jag upplever att folk jämför sig själva med andra och försöker blir som "den superfina modellen på instagram" men har inte förutsättningar till det. Exempel : en inte så vältränad kropp.
Självklart finns det folk som jobbar hårt att för att får de vill vara men alla lyckas ju inte. Om det var så lätt så hade ju alla gjort det! 
Samhället påverkar oss väldigt mycket trots att man försöker vara sig själv. Det finns så mycket som sägs hit å dit men allt man hör och ser är inte sanna. Vilken omgivning man är i spelar också roll.

Kan inte säga helt säkert men för en del så handlar det om att man inte har en mening i sitt liv. Jag vet iaf att det stämmer delvis för mig. Många gräver sin egna grav och gör den djupare istället för att lösa det på ett annat sätt. Till slut så blir graven så djup att det blir omöjligt att komma ur därifrån och då står man där mellan valen att antingen missbruka eller fortsätta med missbruk eller destruktiva vanor under hela sitt liv eller ta sitt eget liv då man har officiellt gett upp.

Men så är det väldigt individuellt, då vi har olika mängder svårigheter med livet och hur vår barndom/uppväxt har varit och vad för personligheter vi har.
Tror egentligen att man har haft lika lätt att upptäcka depressioner nu som förut. Enda skillnaden är att dagens ungdomar (vi) är mer sårbara nu när vi har snapchat, instagram m.m att leva upp till. Att man måste se upp till den jättecoola modellen på instagram, klä sig som henne. Samma sak med killar. Man måste vara smal och vältränad för att nån ska gilla en. 

Och att det är lättare att dölja sig framför ett instagram-konto och kunna skriva så mycket hat hos en människa att hen kan och vill ta livet av sig i slutändan. 

Vett och etikett behövs läras ut i skolor runt om i världen.
Vi lever idag i ett samhälle där alla är beroende av sina mobiltelefoner och alla är socialare där än i verkliga livet. Detta leder till att man känner sig ensam då folk stimulerar sitt sociala behov via mobilen/internet, därmed prioriterar folk inte att snacka med folk IRL lika mycket. 
När man umgås med någon idag kan man uppleva att personen är mer fokuserad på att kolla i mobilen och hänga med i medier etc. Så man känner sig tillochmed ensam fast man umgås.

Jag saknar tiden utan sociala medier och mobiler så extremt mycket.. är glad att jag växte upp under den tid då det inte var inne. Man var så mycket lyckligare förr.

Vi jämför oss även ständigt med andra om hur vi ser ut och varandras liv på sociala medier. 

QwertySalm: Titeln säger allt! Det är jobbigt att smälta denna fakta att så många blir deprimerade idag trots att det finns mycket att vara lycklig över. Jag blev också chockad över att läsa upp denna fakta och det är inte alls så roligt att få höra.

Men vad tror ni? Varför blir många unga så deprimerade? Jag är dessutom ung, så jag vet hur det känns!

Tips: Försök att se det positivt nu! Detta är något vi kan påverka och se till att andra mår bättre, vilket är jävligt bra! ^^
Att vi lever på ett sätt som inte är i enlighet med naturen och pumpar de olyckliga fulla med droger för att de ska klara av vardagen. Men fortsätt konsumera goy, ifrågasätt inget och återvänd absolut inte till dina rötter.
Tror, precis som många andra här, att dagens samhälle är den största faktorn till depression hos ungdomar... man jämför sig med den smala och leende personen på bilden som verkar leva ett liv i en dans på rosor. Olika skönhetsideal och annat... har själv en del problem med detta.

Annsie: Vi lever idag i ett samhälle där alla är beroende av sina mobiltelefoner och alla är socialare där än i verkliga livet. Detta leder till att man känner sig ensam då folk stimulerar sitt sociala behov via mobilen/internet, därmed prioriterar folk inte att snacka med folk IRL lika mycket. 
När man umgås med någon idag kan man uppleva att personen är mer fokuserad på att kolla i mobilen och hänga med i medier etc. Så man känner sig tillochmed ensam fast man umgås.

så santt. man känner sig mindre värd när man pratar med någon som samtidigt kollar på mobilen. hatar alltid när jag pratar med någon som inte kollar på ögonen, tycker det är respektlöst.  

jag tycker att det finns brist i empati och kärlek i samhället.