Forumet - Varför umgås invandrare enbart med andra invandrare?

Varför umgås invandrare enbart med andra invandrare?

3615 0 71
Man bor ofta på likadana/samma ställen när kommit till Sverige, där lär man känna folk som pratar samma språk samt att man lär sig känna andra igenom vänner man får där som pratar/pratat andra språk.
   När man ska börja skolan och är ny till svenska språket så går man ofta i samma klass för dom som behöver hjälp som inte förstår allt på svenska. Där håller man ihop liksom vilken annan klass som helst.
   Så man har oftast vänner som inte ursprungligen är ifrån Sverige. + allt att man kanske känner sig tryggare och så.

Men såklart så kan man vara polare med vem som helst.

Spana också in:


Xuzkie: Man bor ofta på likadana/samma ställen när kommit till Sverige, där lär man känna folk som pratar samma språk samt att man lär sig känna andra igenom vänner man får där som pratar/pratat andra språk.
   När man ska börja skolan och är ny till svenska språket så går man ofta i samma klass för dom som behöver hjälp som inte förstår allt på svenska. Där håller man ihop liksom vilken annan klass som helst.
   Så man har oftast vänner som inte ursprungligen är ifrån Sverige. + allt att man kanske känner sig tryggare och så.

Men såklart så kan man vara polare med vem som helst.
+1

Anura: Om vi bortser ifrån segregationen. då detta råder på högskolor. vad tror ni?
-.-
Återigen en tråd om detta...

När jag gick på högskolan så umgicks jag i början mest med svenskarna men mot slutet av utbildningen blev det med invandrarna. Berodde främst på att många av svenskarna i klassen var oärliga och egoistiska, vilket jag inte gillade. Invandrarna var omtänksamma och generösa vilket lockar mer.

Anura: vad tror ni?
uhm, flesta svenska tjejer jag vet är tillsammans med invandrarkillar så din teori åkte ju rätt åt helvete där. antar att du menar varför de i större utsträckning umgås med andra invandrare och det är väl troligtvis för att:
1. Invandrarföräldrar i första generationen har gemensam kultur och språk med andra från samma land och liknande situation som andra invandrare i samma land varvid deras ungar då umgås med barn från föräldrarnas vänner.
2. andra generationen delar även de samma kulturella bakgrund och språk så det är mer naturligt för samspråkiga människor att kongruera på sin fritid
3. Finns teorier om att vi söker vänner som liknar oss själva i utseende så det är då föga förvånande att se människor med samma hudfärg umgås eller hur?

För övrigt så är inte invandrare en homogen grupp utan det är stor skillnad i hur de interagerar sinsemellan, vet många araber som inte tål svarta människor och tala fan inte om F.d jugoslavländerna för de brukar vanligtvis hata varandra i bästa fall.
Tankar kring detta?
Alltså, det gäller i lika stor utsträckning också svenskar (och andra grupperingar som har med annat än etnicitet att göra, t.ex. klädstil, musikstil)... Folk söker sig till andra de kan identifiera sig med och relatera till. Det är personlighet och kemi det handlar om.

Men eftersom du frågade om just etnicitet så tänker jag också att den sociala kulturen ser annorlunda ut i Skandinavien jämfört med t.ex. Medelhavsländerna, vilket såklart påverkar folk (även om man är född i Sverige) och man kanske klickar lättare osv. Det kan göra så att grupperingarna blir tydligare än någon annan gruppering. Men då handlar det snarare om den aspekten än att folk medvetet väljer att umgås med bara invandrare/svenskar.

dinkompis: inte nödvändigtvis baserat på ursprung dock. svenskar känner tillhörighet med folk med liknande intressen och värderingar. invandrare tänker "svenskar och invandrare".
Mjo, klart... det utesluter inte att man kan känna tillhörighet med människor med annat ursprung än ens eget, men det går nog snabbare och enklare när man delar samma kultur. Eller så är människor bara lata och orkar inte anstränga sig för att förstå varandra trots eventuella kulturskillnader. Att det har så mycket med osäkerhet att göra tror jag dock inte...