Forumet - Varför vill man bli rik egentligen?

Varför vill man bli rik egentligen?

196 0 33
Jag är en av dom som aldrig vill blir rik, vill dock bli berömd men det är ju en annan sak.

Liksom, typ alla filosofer har ju förstått att konsumtion leder till begär som leder till att man blir olycklig, och överkonsumtion leder endast till att man blir olycklig, ignorant och bortskämd.

Därför förstår jag inte varför folk försvarar kapitalismen med argumentet "man kan bli rik". Pengar leder bara till problem och olycka, och jag fattar verkligen inte varför man vill bli rik.

Rikedom är för fascister och borgare så att säga [y]

Vill du bli rik?

Spana också in:

NEMO:

har bra så som det är nu men visst vill man bli rikare. kunna resa mkt och så. ge sina barn så bra utbildninng och blablabla som möjligt. pengar är ett privilegium


Nej, man blir korrupt och ond och ett borgarsvin och ens barn blir äckliga och vidriga bortskämda brats.

Ska flytta till rågsved om jag får barn och tvinga mina barn att växa upp i betongen så de lär sig om livet och att inte ta saker för givet, då kommer dom bli riktiga bra människor och arbetare och inga äckliga moderat-brats [y]
McLuver:

Nej, man blir korrupt och ond och ett borgarsvin och ens barn blir äckliga och vidriga bortskämda brats.


inte om man uppfostrar dom rätt

McLuver:

Ska flytta till rågsved om jag får barn och tvinga mina barn att växa upp i betongen så de lär sig om livet och att inte ta saker för givet, då kommer dom bli riktiga bra människor och arbetare och inga äckliga moderat-brats


mina barn är inga moderater. politisk åskådning och religion kommer inte med föräldrarna (eller jo tyvärr gör det ofta det ) men det ska inte göra det, ska låta mina barn få bli precis som dom vill så länge de inte bli sossar då
jag är rik i jämförelse med andra i min ålder som går på bidrag. jag gillar det inte, eftersom man plötsligt anses vara snobb även om jag för ett år sen levde på pantburkar. så går det om man hänger med vänster-folk.
men är jag ledsen att jag har pengar? nej egentligen inte, då slipper jag slicka röv så fort jag gått ut skolan
McLuver:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Om jag fick 5 miljarder jag hade inte tackat nej för jag tror jag hade kunnat använda pengarna ganska bra. MEn tror inte pengar gör mig lycklig.

Har spelat the sims som mindre och fuskade jämnt till mig pengar hade inget jobb och gick runt hemma och de var ju fan inte kul alls.
Så tror jag livet blir med som rik.
McLuver:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Jag vill absolut bli rik. Att bli ekonomiskt oberoende är en dröm, kanske inte så att jag tar livet av mig om jag inte skulle lyckas, men tänk på allt man kan göra om man har gott om pengar...
Du kan göra vad som helst som är lagligt och lite till. Du behöver inte oroa dig för hur du ska få råd att köpa födelsedagspresenter till dina barn. Du kan förverkliga dina drömmar och du slipper sitta framför en industripress 8 timmar om dagen.
Tänk så många människor du kan hjälpa om du blir rik. Tänk vilken lättnad att slippa oroa sig för framtiden.
Du kan hjälpa dina släktingar eller vänner som har det svårt.
Pengar är inte allt men det är mycket.

McLuver:

Pengar leder bara till problem och olycka, och jag fattar verkligen inte varför man vill bli rik.


Du borde vidga dina vyer lilla gosse.

Varför skulle pengar leda till olycka? Tänk på all ångest du skulle slippa, du kan resa jorden runt, du kan åka till rymden, du kan kolla på hur mycket fotboll du vill, du kan köpa en satans massa knark, Du kan göra vad fan du vill! Blir du trött på pengarna så kan du skänka dem till fattiga eller vart du nu vill skänka dem och leva som en eremit i skogen.

Varför skulle du bli ignorant så fort du börjar tjäna lite pengar?
Det är väl snarare så att personer som är ignoranta kommer att vara ignoranta vare sig de jobbar på 3:a-laget i fabriken på andra sidan byn eller om de har 100 miljarder på banken.
McLuver:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Givetvis kommer jag att bli rik. Anledningarna till att jag ska bli rik är främst frihet, trygghet och ökade möjligheter att kunna hjälpa andra.

McLuver:

typ alla filosofer har ju förstått att konsumtion leder till begär som leder till att man blir olycklig, och överkonsumtion leder endast till att man blir olycklig, ignorant och bortskämd


Vad har att bli rik att göra med överkonsumtion? Om du tittar på vilka som blir rika så handlar det ju snarare om de som inte överkonsumerar.
McLuver:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Självklart vill jag bli rik. Då slipper jag jobba och kan istället koncentrera mig på viktigare saker som jag faktiskt njuter av.

Jag tror inte att jag skulle köpa så överdrivet mycket lyx, jag skulle nöja mig med ett fint hus i någon fin förort till Helsingborg eller något, kanske en liten mysig bil till flickan och se till att barnen alltid har det bra.