Forumet - Varit kan man söka sommarjobb om man är under 18?

Varit kan man söka sommarjobb om man är under 18?

414 0 4

Hej! Skulle vilja söka sommarjobb. Är inte sent ute bara. 

Men problemet är att det knapp inte finns på någonting för mig som är under 16. Har kollat lite överallt men på de flesta reklamer (vad man ska säga) om sommarjobb står det oftast "vi söker dig som är 16 år och uppåt" eller "vi söker dig som är 18+". 

Har ni något sommarjobb? Eller har ni någon erfarenhet, skulle vilja ha lite hjälp eller tips på hur jag ska gå tillväga. 

Kommentarer (2)

  1. Jag är själv 15 år och fick ej jobb av kommunen, men jag frågade runt lite hos släktingar, vänner och ska nu jobba på min fasters man's företag i 4 veckor under sommarlovet. Får över dubbla priset än vad man får av kommunen också. Fråga bara en massa personer du känner så kan du säkert hitta något.

  2. Har gjort det. Men de nästan alla sommarjobbsplatsen vart tagna och de andra var för över 16. 

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Helt kört är det väl inte. Men tror nog "hjälpa till i grannskapet"-arbeten är det som du har störst chans till. Dvs, hör dig omkring om det behövs hjälp med gräsklippning/andra trädgårdsarbeten. Kanske passa barn och vara hundvakt?

Något "riktigt" jobb är nog rätt svårt att skaffa nu, de flesta arbetsplatser har redan planerat upp sommaren men är du desperat så är nog det bästa att gå runt och fråga personligen på olika platser. Gå in på en bensinmack och sälj in dig själv som den grymmaste allt-i-allon, som de kan ringa in när de behöver. Kanske funkar.

Spana också in: