Forumet - Vart går gränsen till förlåtelse? [no-no]

Vart går gränsen till förlåtelse? [no-no]

854 0 25
Jag skulle inte kunna förlåta oärlighet. Att han ljuger. Det skulle för mig vara värre att han var otrogen och ljög om det än om han kom o var öppen med det och verkligen ångrade sig. Att ljuga om något kräver en sån hemsk form av planering, att verkligen försöka dölja det! Okej, saker kan "bara hända" (även om jag är tveksam till att saker bara händer också, iofs..) men om man dessutom ljuger om det... 1000 gånger värre med en gång!

Om vi nu tänker att det inte handlar om otrohet så skulle jag inte kunna förlåta våld eller annan misshandel.

Spana också in:

Jag har seriösa problem med att acceptera och förlåta otrohet. En liten otrohet som en kyss eller lite spontant fyllehångel går väl an, även om det skulle ta tid. Det är liksom sånt som kan hända när man är jättepackad, även om det inte har hänt mig.

Otrohet i någon form av sex däremot, det är en annan sak. Jag kanske skulle kunna förlåta det om hon verkligen ångrade sig och visade det, men det skulle ta väldigt, väldigt lång tid innan jag kom över det och verkligen kunde lita på henne igen. Vi räknar år här, inte veckor eller månader.
Hejjsan16:

Vart


Var, heter det.

I övrigt skulle jag nog kunna förlåta alla "standardövertramp" så att säga, typ otrohet, oärlighet etcetera. Men det skulle ju kräva att jag dels litade på att hon förstod det felaktiga i det hon hade gjort och ångrade det, dels att det var en person som jag verkligen älskade och tyckte var värd förlåtelse.
endel saker känner jag att jag skulle kunna förlåta,att jag inte bryr mej om, samtidigt vet jag att det är fel och jag skulle känna mej som en toffel om jag förlät det, och att man inte ska förlåta sånt osv. så därför förlåter jag inte endel saker som jag eg inte bryr mej så mkt om

cocodrilo:

Jag skulle inte kunna förlåta oärlighet. Att han ljuger.


alla ljuger väl nån gång om småsaker i ett förhållande, skulle du dumpa en kille om han ljög en gång för dej ? t.ex om du frågade vad han ska göra ikväll,åså säger han att han ska vara hemma, sen får du veta att han varit med sina kompisar, typ såna småsaker.
Jag har väldigt svårt för människor som ljuger. Jag är en väldigt öppen och ärlig person, så jag förväntar mig samma sak tillbaka i ett förhållande. Visst, mindre grejer är väl helt acceptabelt men händer det ofta så säger jag stopp.


kimberlyjoness:

t.ex om du frågade vad han ska göra ikväll,åså säger han att han ska vara hemma, sen får du veta att han varit med sina kompisar, typ såna småsaker.


Jag vet att detta inte var riktat till mig, men svarar ändå ;D

Frågan är; Vad har man för förhållande om ens partner behöver ljuga om sådana lama saker? Jag skulle hellre vilja att min partner sa "Du, jag orkar inte hänga med dig ikväll. Ska vi ta en kväll ifrån varandra? Jag tänkte hänga med mina polare."
konstruktioner:

Frågan är; Vad har man för förhållande om ens partner behöver ljuga om sådana lama saker? Jag skulle hellre vilja att min partner sa "Du, jag orkar inte hänga med dig ikväll. Ska vi ta en kväll ifrån varandra? Jag tänkte hänga med mina polare."


jo asså nu menar jag inte för att slippa vara med dej, utan bara om du frågade vad han skulle göra. om han gjorde det för att slippa mej skulle jag såklart bli surare, asså om jag hade frågat honom om vi skulle hitta på nåt.
näe de e klart att de inte är ett bra förhållande men det är nog vanligt att folk ljuger om småsaker för att slippa konflikter, om dom e fega typ