Forumet - Vart hittar jag grafiker?

Vart hittar jag grafiker?

391 0 6
Jag brukar koda småspel och liknande (mest i python+pygame och c++ + allegro). Tyvärr är jag dock inte särskilt bra på att göra grafiken, men vart får jag tag på grafiker för små hobbyprojekt?

Om det är något större projekt som tar några månader att göra klart så känns det inte helt omöjligt att hitta någon/några, men när det handlar om småspel som kanske tar 20-50h att bli klara (en veckas pill) känns det mycket svårare.

DIY är ju det självklara svaret, men det hade varit fint att samla ihop ett gäng kontakter och göra något kul då och då, utan att behöva göra något stort och jättenödvändigt projekt.

Jag funderar på om jag kanske skulle skapa en såndär forumtråd (på något forum, är tveksam till om detta är så bra...) "nu skapar vi ett spel". Givetvis är chansen att det blir något av det i slutändan ungefär 10%, man lär få 15 pers som säger att de "kanske kan göra grafiken" men slutar det med att två personer lämnar in något sedan försvinner de spårlöst... men ändå. Det hade varit kul även om det av vissa kanske ses som en "lägre form av projektarbete"... Men risken är ju att om någon försöker göra något konkret så blir de andra ledsna för att de inte får bestämma, och då förlorar alla intresset och projektet stendör (varför de flesta "forumprojekt" failar även när det finns kompetens).
Jag tänkte liknande för ett litet projekt jag hade och hittade ett hyffsat stort grafiskt forum där jag skapade en tråd. Jag kan ju säga det att de människorna är bra mer ekonomiskt drivna än vad de borde vara.

Kodapor kan ju hjälpa varandra och göra saker för skojs skull men de människorna hade en spikad tråd där de uppmanade andra att inte göra nåt gratis. Priset de satte på sin tid var saftigt också kan jag säga.
Your best bet är att försöka få ihop ett kontaktnät med människor som har den kompetens du söker. Att få ihop kodapor till diverse projekt brukar vara ganska enkelt, åtminstone när det gäller projekt med öppen källkod. Men renodlade grafiker känner oftast inte ens till konceptet med öppen källkod och samarbete, utan de har istället fått höra från "barnsben" att de ska ta ut hutlösa summor för sitt arbete.

Så tja, jag vet inte riktigt. Det bästa är som sagt om du känner ett flertal människor som kanske kan hjälpa dig utav ren vänlighet.

Beroende på vad det är för projekt, vilken typ av grafik du eftersöker, och vilken erfarenhetsnivå det är du kräver av din grafiker så skulle jag kanske kunna hjälpa dig. Jag är visserligen involverad i ett antal projekt redan, men jag kanske skulle kunna vara till hjälp ändå - förutsatt att det inte är något längre projekt.

Spana också in:

Ire_:

Jag tänkte liknande för ett litet projekt jag hade och hittade ett hyffsat stort grafiskt forum där jag skapade en tråd. Jag kan ju säga det att de människorna är bra mer ekonomiskt drivna än vad de borde vara.


Uh, precis min erfarenhet... Så tragiskt, konstnärer ska ju vara öppna och inte uppköpta. bah.

Åtta:

Beroende på vad det är för projekt, vilken typ av grafik du eftersöker, och vilken erfarenhetsnivå det är du kräver av din grafiker så skulle jag kanske kunna hjälpa dig.


Alltså, vi pratar inte någon professionell kvalité här: bara det är lite bättre än det jag kan skapa så blir jag nöjd.

Skräckexempel på grafiken till ett spel jag gjort (google code). (nej, ingen animation på karaktärerna, vilket gör att det ser småtråkigt ut när man spelar). Är mycket den typen av spel jag gör: det där spelet tog 25h att göra totalt. ~12,5 av dem gick till grafiken...