Forumet - Vart man ska vända sig.

Vart man ska vända sig.

270 0 12
Jag trodde att det skulle vara lätt att bara få någon att prata med. En kurator eller psykolog är väll inte så mycket begärt?

Nu är jag i en mindre stad på 20 000 pers. BUP är jag för gammal för. Ungdomsmottagningen HAR INGEN KURATOR. Öppenpsyk har månaders väntetid. Jag går inte i skolan så det finns ingen kurator/psykolog att vända sig till där heller. Privatpsykologer är väll en pengafråga, I guess, och jag kan nästan med 100 % konstatera att det inte ens finns någon privatpsykolog här, ännu mindre sådanna som jobbar med ungdomar. Känner HOPPLÖSHET. Vad fan gör man?

Går det att besöka en kurator hos en ungdomsmottagning i en annan stad? (Nog för att detta skulle bli mer omständigt). Eller ska jag gå till en distriktsläkare och förklara min situation? Känns det inte lite olustigt att en person gör en bedömning på en efter ETT samtal? Min pappa säger att distriktsläkare har mer makt. Kanske denna skulle kunna skicka en till en psykolog utan någon väntetid? Jag vet inte. Vad fan ska jag göra?
humham:

Vad *** ska jag göra?


om det är pengafrågan det handlar om så kanske att ta kontakt med socialen är det bästa? jag vet att mamma går till en psykolog gratis genom det, hon är iof nästan 40 då..

men annars om du inte lyckas få tag i ngn psykolog/kurator är väl kyrkan mitt tips, inte bara för att jag sj är kristen, men diakoner (SvK [Svenska Kyrkan]) är ungefär som en kurator o sen har vi inom frikyrkan ngt vi kallar för själavårdare.. ungefär samma sak.. men antar att du direkt dissar detta för att det har med kristendomen att göra :P men värt en chans iaf tkr jag då det hjälper mig o många fler :)

Spana också in:

Malachi:

Jag är i en liknande situation. Jag känner att jag kanske skulle behöva hjälp från någon psykolog, men problemet är att det inte finns många platser att vända sig till i denna ålder.


Det finns väll någon, men väntetiderna är horribla. Provat ungomsmottagningen hos dig?

DPope:

om det är pengafrågan det handlar om så kanske att ta kontakt med socialen är det bästa? jag vet att mamma går till en psykolog gratis genom det, hon är iof nästan 40 då..


Ok tack. Kan alltid försöka.

Känns inte som kyrkan är stället för mig nej.
Malachi:

Måste man inte vara under 20 för att få hjälp därifrån?


Tror det är 25 som är gränsen, inte är det under 20 varjefall. Nästan säker på 25. Give it a try!

grodanboll_:

Ajaja, läste inte men hoppas allt blir bra! Gå till skolsköterskan eller ngt


Öh. Jag går inte i skolan.