Forumet - Vårt möte med patriarkatet

Vårt möte med patriarkatet

23160 5 887
Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.
Blir du provocerad av trådens rubrik? Känner du hur det svider bakom ögonen o hur dina kränkta tårar vill spruta? Skyller du bristen på sex på kvinnor? Ok stäng ner o ta 1 st kall hälsosam dusch. Puss
ps. Ingen hatar män o ja kvinnor får va kvinnor o män får va män yadayada
__________________________

Här skriver vi saker som vi inte hade upplevt annars om det inte vore för de typiska könsrollen och för patriarkatet. 

Jag kan börja. Igår gick jag förbi ett killgäng som tog sig friheten att kommentera min kropp, mitt utseende och hur jag borde ansluta mig till deras festande. Det var nog 2-3 som gjorde det och ca 8 som sket i att säga till. Gick förbi senare med två killar, det var helt tyst och annorlunda. Fascinerande att de vågade då när jag var ensam mot tio, men ej när det var 3 (två män+jag) mot 10. Fin situation att utnyttja, mörkt o ensamchey.

har tusentals mer grejer men ni får gärna börja. Ps läs trådstarten först, annars e tråd1 öppen för allt ha en trevli kväll
Senast ändrad 10 Oct 2014, 17:25 av Exner
Gick för några dagar sedan förbi en busshållplats där ett gäng tjejer i samma ålder satt. Alla tittade på mig objektifierande (beundrande) och fnittrade sedan när jag gick därifrån. Kunde nästan höra hur de efteråt kommenterade om mitt utseende. 4 tjejer mot mig. Ingen annan sa till. Typiskt det kvinnliga patriarkatet att förtrycka mig kollektivt på det sättet. Vet inte hur jag ska kunna fortsätta leva ett normalt liv efter denna traumatiska upplevelse. 

Har massvis med andra grejer att berätta, tex hur tjejer alltid tog mig på röven skämtsamt på högstadiet, men får väl börja här.

Knekten: Gick för några dagar sedan förbi en busshållplats där ett gäng tjejer i samma ålder satt. Alla tittade på mig objektifierande (beundrande) och fnittrade sedan när jag gick därifrån. Kunde nästan höra hur de efteråt kommenterade om mitt utseende. 4 tjejer mot mig. Ingen annan sa till. Typiskt det kvinnliga patriarkatet att förtrycka mig kollektivt på det sättet. Vet inte hur jag ska kunna fortsätta leva ett normalt liv efter denna traumatiska upplevelse. 

Har massvis med andra grejer att berätta, tex hur tjejer alltid tog mig på röven skämtsamt på högstadiet, men får väl börja här.
Bra start! 
I grundskolan klämde en tjej mig på ena skinkan, helt oväntat.
Jag stod och pratade med en polare vid hans skåp. Stod möjligen något framåtlutad. Så passerade den där tjejen mig bakifrån och tog vara på tillfället. Inga kommentarer på det från någon, trots många vittnen.


I klassrummet stod jag en gång och vässade min penna. Tappade pennvässaren i papperskorgen. Böjde mig fram för att plocka upp den, när då en grupp tjejer i klassen sitter vid bordet bakom mig kommenterar min bakdel. Inga kommentarer, inte ens från läraren i samma rum.

Spana också in:


Tjohej: I grundskolan klämde en tjej mig på ena skinkan, helt oväntat.
Jag stod och pratade med en polare vid hans skåp. Stod möjligen något framåtlutad. Så passerade den där tjejen mig bakifrån och tog vara på tillfället. Inga kommentarer på det från någon, trots många vittnen.


I klassrummet stod jag en gång och vässade min penna. Tappade pennvässaren i papperskorgen. Böjde mig fram för att plocka upp den, när då en grupp tjejer i klassen sitter vid bordet bakom mig kommenterar min bakdel. Inga kommentarer, inte ens från läraren i samma rum.
Tänk om det hade varit tvärtom, killar som kommenterade en tjej på samma sätt, då hade det tagit hus i helvete från lärarens håll. Då hade det kallats för sexism och killarna för mansgrisar. När tjejer däremot gör det, då är det snarare lite småkul. 
När jag började i en ny höägstadieskola drog en "cool kille" ned mig i sitt knä och tog mig på bröstet. 

En annan kille (tror att det var samma skola) brukade ligga och slappa i korridoren, när han inte hittade på andra lika produktiva grejer, brukade tvinga till sig kramar genom att helt enkelt inte släppa mig innan han fick en kram. Det fanns en annan kramis i den skolan också. Båda var runt 180 och hyfsat stora (lilla jag på 40 pannor var verkligen ingen match iaf) och drog i mig som om jag vore en liten trasa. "Sitt i mitt knä *drar ned mig på stolen* etc"När jag flyttade in i en ny lägenhet, i samma veva, så bodde det en jämnårig kille i samma hus som brukade ha ett gäng moppevänner på besök. De stod ofta på gården och synade mig uppifrån och ned, helt ogenerat. Innan de fått riktigt kläm på vem jag var så skrek de åt mig på långt håll på en marknadsgrej full av folk (jag stod ca femhundra meter ifrån dem med mina kompisar) att jag skulle vända på mig för att de ville se min rumpa.  De skulle alltså bedöma denna köttbit. Ingen sade något och jag gjorde som de sade. De tisslades och tasslades och tydligen var de nöjda med vad de såg, men jag kände mig smutsig och konstig.
De brukade också åka flera varv runt gården med sina moppar och ibland bara lite fram och tillbaka runt planteringen på gården. Ingen tjej hade betett sig på samma vis pga helt förbehållet killar.

har 100000 grejer mer men ah
har som isola blivit neddragen i knän, tafsad på, både i skolan och på fester. när jag var 9 skedde det regelbundet, i klassrummet, av en kille, lärarna sa inget OCH NEJ JAG ÄR INGEN MAN ERA KRÄNKTA JÄVLAR. känner dock att jag klarat mig rätt bra senaste åren pga har bara "normala" människor i min omgivning och när jag väl är ute är det på studentevenemang där de allra flesta kan uppföra sig någorlunda.

var dock för några år sedan med om att en kille började helt random dansa asnära (jag dansade inte ens utan stod på dansgolvet med några kompisar) sköt bort honom med ena armen pga obehagligt. han blev mkt kränkt och förföljde mig typ, men bara några meter pga några killar gick emellan och ba "vad håller du på med??"

 
har ofta blivit ifrågasatt för mina intressen/annat då jag brukar syssla med rätt "manliga" grejer.

t. ex
ville bli brandman när jag var liten, då sa grannpojken att jag ej kunde bli det pga tjejer kan inte bli det. har också fått höra en lärare säga att om jag var "hans dotter" hade han aldrig låtit mig träna karate. 
skulle vid ett tillfälle köra en bil i gångtakt (!) utan större svängar i ca 5 km. ansvarig kom och sa "vem ska köra?" och jag svarade "jag" han gav mig då en väldigt konstig (nedvärderande) blick och förklarade för mig att det "inte är som att köra en vanlig bil" ur perspektivet att man inte kör på dragläget 5 km hade han väl förvisso rätt, men ja.......
även killarna runt mig reagerade på hans reaktion så nej, den var inte inbillad (kan inte alla rövhattar bara hålla sig borta från den här tråden så att jag slipper känna att jag måste förklara mig osv)
Gick in i en garnbutik för något år sedan. Hade fått en beställning på fyra för mig obekanta garnsorter som min mor skulle ha till sitt kit. Väl inne fanns det fyra andra kvinnor, en tantkofta, en medelålderskofta som var på randen att bli tant, och två högskolekoftor och när jag virra runt i den lilla butiken i jakt efter det jag skulle ha så fick jag massvis med blickar efter mig. Och tid tog det, och butiken hade många trånga gångar så de upplevde väl att jag var bufflig och tog en massa onödig mansplats. Tillslut fick jag också höra lite viskningar bakom min rygg och det var ju inte trevligt. Liksom var ju bara där för att köpa garn som morsan bett mig om? Om de bara hade vetat att jag var en trevlig grabb som inte var där för något ont så kanske de hade besparat mig snacket bakom ryggen.

kakakaka:
Därför e d bra att få bort synen på killar som okänsliga o tål allt. :) hoppas ni båd mår bra nu
Ska man försöka få killar att må dåligt över att en tjej klämmer honom på röven?=)
Det är väl bäst för en själv att inte må dåligt över saker, IMO.

Men vad  menas egentligen med patriarket?  Räknas väl inte om nån tjej taffsar en på rumpan... att tjejer SÄLLAN taffsar en på rumpan är snarare ett resultat av patriarket

Har iaf vart med om:

blivit taffsad på av killar jämnt

förväntats ta ledningen i olika situationer pga kille

blivit dissad av tjejer såfort de fått reda på att jag är ca 2-4 år yngre (patriarket säger att killen ska vara längre)

förväntats vara "gentleman" i vissa sammanhang och hålla upp dörren, hjälpa att bära väskan osv

blivit kallad bög om jag gör nåt feminint eller klär mig på ett visst sätt. Men tror egentligen de som säger så bara är fett keffa och osäkra på sig själva

blivit kalld bög och mes av tjejer om jag inte vart intresserad av att ha sex med dem LoL. Som om killar vore nån slags robot som hade skyldighet att knulla allt med ett hål...

Orkar inte skriva fler grejer....

Har blivit fasthållen flera gånger av fulla män som säger att dom vägrar släppa förrän jag hånglar med dom. (Brukar skrika att jag ska ringa polisen och det funkar oftast för att dom ska släppa.)

när jag var 17 och var tillsammans med mitt ex kom en man fram till mig på tåget efter att han sett oss ta farväl (vi bodde i olika städer). Han sa att det var mer värt än några pengar i världen att se ett äkta lesbiskt par. Sen satte han sig bredvid mig och visade porrbilder på sin mobil samtidigt som han förklarade att han ville vara tillsammans med två flator. 
Jag var för blyg/rädd då för att säga ifrån så jag satt bara där.