Forumet - Vårt tredje år är förstört - Change my mind

Vårt tredje år är förstört - Change my mind

1515 1 4
Tack vare LedsenCoronaLedsen har vi, som alla andra gymnasier i Sverige fått Distansplugg. Skolstyrelsen kommer nu även ställa in alla nationella prov, som vi förlitar oss stort på för att höja våra betyg. Detta, tillsammans med att många 'prov' vi nu gör hemifrån inte räknas "formellt" och kan inte användas i betygsbedömningen i till exempel Ma5.

Jag erkänner att jag inte har världens bästa betyg och är därför lite vinklad mot att jag inte längre kan visa vad jag går för jämfört med folk som har tjänat ihop väldigt bra betyg och som inte ens behöver förlita sig på nationella eller ytterligare prov för att få bra betyg. Jag kan ju inte skylla på någon annan än mig själv i detta scenariot för att jag inte presterat tillräckligt bra på föregående prov men det känns fortfarande väldigt orättvist och surt att jag nu troligtvis inte kommer kunna visa vad jag går för och få bättre betyg.

Sen så kommer vi ju till alla roliga to-be-student-grejer såsom bal, osv osv. För att inte tala om själva studenten som troligtvis också kommer gå till över Google Meet eller något skit. Jag har även lagt ner pengar på en studentmössa som jag nu kanske inte kommer få springa ut med.

Det här är riktigt surt, tack för att ni lyssnade på mitt TED-talk.

axoll: Jag kan ju inte skylla på någon annan än mig själv i detta scenariot för att jag inte presterat tillräckligt bra på föregående prov men det känns fortfarande väldigt orättvist och surt att jag nu troligtvis inte kommer kunna visa vad jag går för och få bättre betyg.
Du kan alltid skylla på Kina.

Spana också in: