Forumet - vegan

vegan

4199 0 196
Är det någon som är vegan här?

Isf lägger ni mer pengar på detta än innan (när ni kanske var vegetarianer) i månaden? Hur är det med att åka på "kalas/middagar/gå ut och äta" osv?
Är vegetarian men hmm funderar starkt på vegan (för dricker ändå inte mjölk, och äter knappt ost osånt)

Spana också in:

Jag är typ, fast äter vegetariskt ibland när det blir för klyddigt. Typ om man ska käka ute och sånt. Lägger nog generellt mindre pengar på mat nu, men det är väl mest för att jag åt mycket Hälsans Kök och sånt när jag var vegetarian. Äter mer böngrytor och liknande nu. Men alternativa mjölkprodukter är ju dyrare än komjölk så på så sätt kan ju kostnaderna kanske gå upp.
meganatahli:

Ojustja, alla mina kompisar är veganer, och dom säger typ att grönsakerna är levande och att man inte får steka/koka dem för då.. ööh.. lever dom inte längre


meganatahli:

Dom säger ju så, typ alla som är veganer är trädkramare och har sånna dära afrikanska-peace-tankar i huvudet [sad]


Nä. Det där har inget med att vara vegan att göra. Är inte någon religion där allt levande är heligt, veganism är enbart att inte bruka animaliska produkter av något slag. Det andra du räknade upp är ju bara religiöst tokeri.
ensammastisverige:

Isf lägger ni mer pengar på detta än innan (när ni kanske var vegetarianer) i månaden?


Nej, jag upplever snarare att jag lägger mycket mindre pengar på mat, eftersom jag köpte mer färdigbiffar, quornfärs och annat dyrt från vegdisken. Nu har det blivit mer biffar gjorda på bönor, grytor med bönor och linser, och så vidare. Sojamjölk och havremjölk är dock dyrare än komjölk, om man inte gör egen växtmjölk hemma i mixern, det blir då ej nämnvärt kostsamt. Om man pallar kan man göra sesammjölk, vilken innehåller mer kalcium än komjölk.

ensammastisverige:

Hur är det med att åka på "kalas/middagar/gå ut och äta" osv?


När jag skall käka någonstans med köttisvänner brukar vi dra till någon indiskt ställe/något kinaställe, där brukar de vanligen ha najs veganska rätter.
Annars har de ett veganskt falafelmål på Max, om man ber om att få det utan den vita kebabsåsen. Man kan till och med få en bönsallad till! Känner mig alltid galet kostriktig när jag käkat på Max i och med att man får i sig så många olika baljväxter i falafelmålet + bönsalladen; kikärtor, svarta bönor, njurbönor, vita bönor, i en enda måltid! [blush]

meganatahli:

Veganer äter/andvänder inget från djur, och vissa äter inte ens grönsaker.. så bara för du inte dricker mjölk är du inte vegan


Sluta sprida irrläror. Veganer käkar ingenting som kommer från djur. Sedan finns det råkostare som inte vill hetta upp sin mat till en viss grad, vanligen främst av hälsoskäl, men sådana kan likväl äta kött. Det har ingenting med veganism i sig att göra.


meganatahli:

alla mina kompisar är veganer


[rolleyes]
Är egentligen vegetarian, men äter veganskt när jag äter hemma. Lägger nog ungefär lika mycket pengar på mat nu som när jag åt vegetariskt hemma också.

Äta på andra ställen beror väl på var man äter. De flesta ställen brukar ju ha något som är helt veganskt eller kunna fixa någonting som är det. Det svåraste är väl caféer som brukar ha rätt ont om ätbara saker som är veganska. Äter man hemma hos andra personer så kan man ju alltid ta med egen mat.

Ögon i en plåthink:

njurbönor


Vad är ens njurbönor?