Forumet - Veganer säger emot sig själva

Veganer säger emot sig själva

13023 1 76

Spana också in:

jag är vegetarian för att jag inte vill äta döda djur, jag kan inte riktigt ta mig rätten att avsluta någons liv för att äta upp djuret. För mig funkar det liksom inte att titta en ko i ögonen och bara "haha nu ska jag hem och äta upp din kusin". Eller att följa djur från födsel tills de blir vuxna och sedan slakta. Jag vet om att maten jag äter i alla fall inte står i direkt skuld till att djur dödas och det gör att jag öht får i mig någon form av näring så jag upplever inte riktigt att "veganer säger emot sig själva" så länge de inte offentligt predikar om att kött är mord för att sedan köpa en skinn/fjäderjacka.

Ruttenfisk: Ju högre upp i näringskedjan man kommer, desto mer energi försvinner på vägen. Att vara vegan betyder inte att man inte har någon negativ påverkan på jorden och miljön, men ens negativa påverkan är åtminstone mycket mindre.
Precis. Näringspyramid.

Vi äter kyckling som är matad av nedmalen fisk(pellets), som äter djurplankton som äter växtplankton, som äter genom fotosyntes.

Det försvinner ungefär 90% energi för varje steg.

Maten räcker längre om alla skulle bli veganer, eller i alla fall vegetarianer.

Niklas: för att å andra sidan helt strunta i vilka konsekvenser alla icke-animaliska produkter man köper får för djur. Om man då gör det.
Så är det ju inte. Vår hela existens är förödande för andra arter och alla veganska alternativ är inte bra men de är ju allt som oftast mycket bättre än alternativen. Som vegan är man ju oftast rätt påläst också. Dock går det ju inte att kolla allt.
Jag upplever det vara vanligt bland veganer att t ex inte konsumera palmolja, just för att djur och natur ska fara illa av produktionen. Många har även tagit avstånd från Hälsans kök sedan de undvikit att svara på frågor om huruvida råvarorna de använder odlas på ockuperad mark. Du har nog bättre förutsättningar att få fler svar från veganer om du söker dig till ett aktivt forum för veganer - det finns exempelvis flera aktiva Facebookgrupper med veganinriktning. Kan dock inte direkt råda dig att söka dig dit om du är känslig för att läsa vad veganer tycke om diverse djurindustrier.

Ögon i en plåthink: Jag upplever det vara vanligt bland veganer att t ex inte konsumera palmolja, just för att djur och natur ska fara illa av produktionen. Många har även tagit avstånd från Hälsans kök sedan de undvikit att svara på frågor om huruvida råvarorna de använder odlas på ockuperad mark. Du har nog bättre förutsättningar att få fler svar från veganer om du söker dig till ett aktivt forum för veganer - det finns exempelvis flera aktiva Facebookgrupper med veganinriktning. Kan dock inte direkt råda dig att söka dig dit om du är känslig för att läsa vad veganer tycke om diverse djurindustrier.
Party