Gjorde indiskt kryddade sojabiffar (anammas sojafärs, sojamjölk, ströbröd, gurkmeja, koriander, chili, cajenne, spiskummin) med raita (sojayoghurt, citronskal, citron, salt, färsk mynta) sallad och pasta p.g.a. hade inget annat hemma och orkade ej handla.
Råkade översteka biffarna lite...
Gott mos
Ingredienser 1 Portion
1 Sötpotatis
1 majrova
1 Potatis
0.5 dl grädde(havre, soja...)
en klick smör/margarin( vet inte vad för veganskt substitut som finns här)
Gör så här
Koka rotfrukterna jättemjuka. Häll av vattnet och mosa dem väl (majrovan kan bli lite trådig om den ej mos väl). Tillsätt grädden och fettet.
Namn
Rå riss.
Tomat sås.
Frust spennat.
Tacko krydda.
Frön.
Jättegott.
Blanda de.
Ska göra en vegansk smörgåstårta till helgen! Återkommer med recept.
My dreams are her:
Är inte de fågelmat?
Jo men de är inte bara faglar som kan äta dem. Människor också.
En rätt jag brukar laga som när jag tänker efter är vegansk bara man byter ut matfettet mot något vegetabiliskt, är min franska löksoppa. Superenkel att laga: hacka 3-4 stora gula lökar i små bitar, stek dem mjuka i lite matfett (de ska inte få färg). Häll den stekta löken i en liter vatten, lägg i en buljongtärning (här kan det vara lite knepigt att se till att buljongaromen inte är animalisk, men det är ganska lätt att kolla upp. Knorr borde vara okej), i med en deciliter vitt vin, lite timjan, lite vitpeppar och låt koka på svag värme 10-15 minuter. Smaka av, krydda mer om det behövs.
Brukar iofs servera soppan med osttoast men det finns säkert något smarrigt alternativ man kan ha på istället för mjölkprodukter liksom.
time: Brukar iofs servera soppan med osttoast
Ex. osttoast. Finns ju tofuttis rivna mozarellastyle som är helt vegansk.
Geigerzähler:
Ex. osttoast. Finns ju tofuttis rivna mozarellastyle som är helt vegansk.
hur smälter den å hur är den i relation till vanlig ost? hört att det inte finns nåt bra substitut för ost så är lite osäker på om jag bör testa lr ej
loquor: hur smälter den å hur är den i relation till vanlig ost?
Ingen aning, tänkte prova men den var snordyr. Hittade dock ett recept på hemgjord smältbar veganost.
- 1 package Extra Soft Silken Tofu
- 1 cup MimicCreme (mandel?)
- 1/2 TBSP Kosher Salt
- 1 tsp Garlic Powder
- 1 tsp Rice Vinegar
- 4 tsp Agar Powder
Place Tofu, MimicCreme, Kosher Salt, Garlic Powder and Rice Vinegar in a blender or food processor, and blend on high until it's a completely liquid consistency. Place the mixture in a small sauce pan, stir in the Agar Powder, and allow to sit for 5 minutes.
Bring the contents of the sauce pan to a boil over medium heat, stirring occasionally. Then remove from heat and pour immediately into a baking dish. Smooth over the mix as if you were making a batch of brownies, then place into the refrigerator for a few hours until completely set.
Hade ett bättre recept någonstans, ska söka efter det.
Vet ej om denna är smältbar.
Hemlagad Veganost:
- 3 dl mandelmjölk
- 2 1/2 msk agar agar flingor (alt. 3-4 tsk agar agar pulver)
- En nypa gurkmeja
- 1/2 dl näringsjäst
- 1/2 dl havremjöl
- 2 tsk örtsalt
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk limejuice
- 0,75 dl kokosolja
- 1 krm vitlökspulver
- 1 krm lökpulver
- 2 msk vatten.
Så här gör du: 1. Koka upp mandelmjölk med agar agar, sänk sedan till medelvärme och låt koka i ca 20 minuter (rör om under tiden) tills det tjocknar och får ungefär samma konsistens som en tjockare gräddsås. Färga med lite gurkmeja.
2. Blanda övriga ingredienser i en mixer/matberedare.
3. Häll i mandemjölksåsen i matberedaren och fortsätt att mixa till en jämn och slät smet.
4. Häll upp smeten i en burk eller skål och ställ in i kylen över natten eller minst ett par timmar tills allt har stelnat.
Hyvla och ät på en god skiva rågbröd eller ett knäcke!
har vart en duktig vegan idag :PPP gjort egen mandelmjölk å egen musli! aa har gjort mandlarna sj....
men mandelmjölk va fett väääärt. försöker sluta dricka vanlig mjölk och mandelmjölk är ofta så sötad. å den blev asgod å smaka mkt mandel! muslin står i ugnen å vet ej om den blir god ännu!