Aviseringar
Rensa alla

veganrecept


Ämnesstartare

Gjorde indiskt kryddade sojabiffar (anammas sojafärs, sojamjölk, ströbröd, gurkmeja, koriander, chili, cajenne, spiskummin) med raita (sojayoghurt, citronskal, citron, salt, färsk mynta) sallad och pasta p.g.a. hade inget annat hemma och orkade ej handla. 

Råkade översteka biffarna lite... Rodnar

bild(77).JPG


   
SvaraCitera

Gott mos

Ingredienser 1 Portion
1 Sötpotatis
1 majrova
1 Potatis
0.5 dl grädde(havre, soja...)
en klick smör/margarin( vet inte vad för veganskt substitut som finns här)

Gör så här
Koka rotfrukterna jättemjuka. Häll av vattnet och mosa dem väl (majrovan kan bli lite trådig om den ej mos väl). Tillsätt grädden och fettet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Namn

Rå riss.
Tomat sås.
Frust spennat.
Tacko krydda.
Frön.
Jättegott.
Blanda de.


   
SvaraCitera

xxxx: Frön

Vadå för frön? sesamfrön?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

My dreams are her:

Vadå för frön? sesamfrön?

Solrosfrön och sesamfrön Glad


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ska göra en vegansk smörgåstårta till helgen! Tumme upp Återkommer med recept. 


   
SvaraCitera

xxxx: Solrosfrön

Är inte de fågelmat?Galen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

My dreams are her:

Är inte de fågelmat?Galen

Jo men de är inte bara faglar som kan äta dem. Människor också.


   
SvaraCitera
time
 time

En rätt jag brukar laga som när jag tänker efter är vegansk bara man byter ut matfettet mot något vegetabiliskt, är min franska löksoppa. Superenkel att laga: hacka 3-4 stora gula lökar i små bitar, stek dem mjuka i lite matfett (de ska inte få färg). Häll den stekta löken i en liter vatten, lägg i en buljongtärning (här kan det vara lite knepigt att se till att buljongaromen inte är animalisk, men det är ganska lätt att kolla upp. Knorr borde vara okej), i med en deciliter vitt vin, lite timjan, lite vitpeppar och låt koka på svag värme 10-15 minuter. Smaka av, krydda mer om det behövs.

Brukar iofs servera soppan med osttoast men det finns säkert något smarrigt alternativ man kan ha på istället för mjölkprodukter liksom.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

time: Brukar iofs servera soppan med osttoast

Ex. osttoast. Finns ju tofuttis rivna mozarellastyle som är helt vegansk.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Geigerzähler:

Ex. osttoast. Finns ju tofuttis rivna mozarellastyle som är helt vegansk.

hur smälter den å hur är den i relation till vanlig ost? hört att det inte finns nåt bra substitut för ost så är lite osäker på om jag bör testa lr ej


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

loquor: hur smälter den å hur är den i relation till vanlig ost?

Ingen aning, tänkte prova men den var snordyr. Hittade dock ett recept på hemgjord smältbar veganost.

  • 1 package Extra Soft Silken Tofu
  • 1 cup MimicCreme (mandel?)
  • 1/2 TBSP Kosher Salt
  • 1 tsp Garlic Powder
  • 1 tsp Rice Vinegar
  • 4 tsp Agar Powder

Place Tofu, MimicCreme, Kosher Salt, Garlic Powder and Rice Vinegar in a blender or food processor, and blend on high until it's a completely liquid consistency. Place the mixture in a small sauce pan, stir in the Agar Powder, and allow to sit for 5 minutes.

Bring the contents of the sauce pan to a boil over medium heat, stirring occasionally. Then remove from heat and pour immediately into a baking dish. Smooth over the mix as if you were making a batch of brownies, then place into the refrigerator for a few hours until completely set.

Hade ett bättre recept någonstans, ska söka efter det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vet ej om denna är smältbar.
Hemlagad Veganost:

  • 3 dl mandelmjölk
  • 2 1/2 msk agar agar flingor (alt. 3-4 tsk agar agar pulver)
  • En nypa gurkmeja
  • 1/2 dl näringsjäst
  • 1/2 dl havremjöl
  • 2 tsk örtsalt
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk limejuice
  • 0,75 dl kokosolja
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 krm lökpulver
  • 2 msk vatten.

Så här gör du: 1. Koka upp mandelmjölk med agar agar, sänk sedan till medelvärme och låt koka i ca 20 minuter (rör om under tiden) tills det tjocknar och får ungefär samma konsistens som en tjockare gräddsås. Färga med lite gurkmeja.
2. Blanda övriga ingredienser i en mixer/matberedare.
3. Häll i mandemjölksåsen i matberedaren och fortsätt att mixa till en jämn och slät smet.
4. Häll upp smeten i en burk eller skål och ställ in i kylen över natten eller minst ett par timmar tills allt har stelnat.
Hyvla och ät på en god skiva rågbröd eller ett knäcke!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

My dreams are her:

Är inte de fågelmat?Galen

lollllll


   
SvaraCitera
höna

har vart en duktig vegan idag :PPP gjort egen mandelmjölk å egen musli! aa har gjort mandlarna sj.... 

men mandelmjölk va fett väääärt. försöker sluta dricka vanlig mjölk och mandelmjölk är ofta så sötad. å den blev asgod å smaka mkt mandel! muslin står i ugnen å vet ej om den blir god ännu!


   
SvaraCitera