Forumet - Vegetarian.

Vegetarian.

4252 1 28

Övervägde att bli vegetarian, eller åtminstone demivegetarian. Men efter att ha suttit framför skärmen i cirkus 1 timme, slog andra tankar mig. Vad spelar det för roll? Vad fan spelar det för roll om JAG, väljer att sluta äta kött? Det spelar ingen roll. För människan har ätit kött i århundraden och kommer inte sluta för att JAG väljer att sluta. Förstår ni hur jag tänker? Det blir så meningslöst. Klart mitt eget samvete skulle må betydligt bättre. Men inte djuren, och det är ju DÄRFÖR man blir vegetarian. För att djuren ska må bättre.

Vill gärna höra era åsikter om det här. Hur tänker ni kring den stora vegetarian frågan?

Spana också in:

Var vegan tidigare men var samma anledning som gjorde att jag lade av. Det spelar helt enkelt ingen roll vad man som individ gör utan det är på samhällelig nivå förändring måste ske. Vill man hindra djurindustrin gör man mer nytta genom att typ spränga transporter, fabriker och på andra sätt göra köttproduktion/-handel olönsam än genom att moralisera över sina egna och andras kostvanor. Däremot kan det ju vara värt för sin egen hälsas skull att käka mycket vegetariskt och så. :)


Rödingajäveln: Var vegan tidigare men var samma anledning som gjorde att jag lade av. Det spelar helt enkelt ingen roll vad man som individ gör utan det är på samhällelig nivå förändring måste ske. Vill man hindra djurindustrin gör man mer nytta genom att typ spränga transporter, fabriker och på andra sätt göra köttindustrin olönsam än genom att moralisera över sina egna och andras kostvanor. Däremot kan det ju vara värt för sin egen hälsas skull att käka mycket vegetariskt och så. :)
jävla pk.

so what om människan har gjort det i x antal år? vi har utvecklats och vi klarar oss utan kött i dagens samhälle. människan har gjort mycket i hundratals år som vi slutade ifrån såfort d kom andra alternativ. idag finns d andra alternativ för kött

nej jag är inte vegetarian 


AnnaUtanZ: Fast där har du ju fel. Det slutas inte döda djur bara för att en människa slutar äta kött.

om efterfrågan på kött minskar kommer också mindre kött att produceras. i alla fall i teorin. så lite skillnad gör man.

men framförallt handlar det väl om en själv. personligen känner jag inte för att ge pengar åt någon som slaktar djur. så enkelt är det.