Forumet - Vegetarianer som gnäller på andra

Vegetarianer som gnäller på andra

672 0 95
Läst igenom några trådar här på UM och märkt att det är en del vegetarianer som gnäller på köttätarens matvanor, men är verkligen det så mycket bättre att vara vegetarian?

Genom att köpa kött så bidrar man till att djuren dör, men det gör man även när man köper mjölk eftersom att 65% svenska nötköttet kommer från mjölkkor som slaktas när det helt enkelt inte lönar sig ekonomiskt.

Hälften av de kalvar som föds är ju dessutom hanar och kan inte användas för mjölkproduktion och skickas därför till slakt.

Äggproduktionen ser inte mycket bättre ut den, en värphöna är lönsam i ungefär 1-2 år, efter det dödas helt enkelt hönan. ~90% av hönorna inom äggproduktionen har aldrig varit utomhus, de hönor som får vara ute är de ekologiska hönorna och det gäller bara på sommaren.

De hönor som kallas frigående lever 9 hönor på 1 kvm och en bit av näbben tas bort för att helt enkelt inte hönorna skall picka ihjäl varandra.

Precis som i mjölkindustrin är det helt meningslöst att ta hand om hanarna, och tupparna dödas därför precis efter de kläckts.

Så varför är det så att vegetarianer gnäller på andra när de själva gör precis samma sak själv?

Hycklare.

milking.jpg

Spana också in:

Mawns:

Metan? Tror du jag bryr mig om kofisar?


Du menar att de 17% metangaser som korna är ansvariga för inte spelar in?

Mawns:

Jag snackar om alla fabriker och deras utsläpp, samt alla sätt de fraktar köttet på.


Fair enough.

(Tråden handlade egentligen inte om folk som blir vegetarianer av miljöskäl utan om de som gnäller på andra för att de äter kött.)
Visst är det tänkvärt och allt det där om man vill vara vegetarian, men det kan gott räcka med att de är det själva. Gnälla på oss som vill äta en fet flintastek känns inte riktigt lönsamt i längden.

Ungefär som när icke-rökare försöker gnälla på att rökarna ska sluta röka. Vi vet ju alla hur bra det går, liksom... [zzz]
Devon:

Du menar att de 17% metangaser som korna är ansvariga för inte spelar in?


Man kan väl knappast förhindra att en ko fiser. Där emot kan man förhindra utsläppen som sker på onaturlig väg.
Jag antar att du är köttätare nu då, det du kan göra (om du inte gör det redan) är att köpa kravmärkt kött, som inte rest jorden runt bara för att mätta din mage. Eller kanske äta det du själv jagar.
[smile]
(Bara en liten instickare, tjoho!)
Fisk_den_tredje:

Vegetarianer har lika stor rätt att gnälla på andra som vem som helst


Visst får ni gnälla på folk, men det förändrar inte fakta - ni stödjer fortfarande köttindustrin.

SUKOF:

Man kan väl knappast förhindra att en ko fiser. Där emot kan man förhindra utsläppen som sker på onaturlig väg.


Föds de aldrig upp fiser de minsann inte!
SUKOF:

Det där argumentet var så löjligt att jag redan nu drar mig ur diskussionen.


Nej, det är precis samma princip som kött, äter folk mycket kött kommer många kossor att födas upp, köper folk däremot lite kött så föds inte lika många djur upp och mindre metan släpps ut.

Föds korna inte upp så fiser de inte.