Forumet - Vegetarisk skolmat

Vegetarisk skolmat

1272 0 69
Hej, sitter i skolan och åt nyss lunch, vill gnälla lite [mad]

finner det otroligt idiotiskt att vi som är vegetarianer får SÄMRE mat än köttianerna. Vad fan? Vem är det som gör värsta samhällstjänsten?

Idag fanns det: någon kläggig vegetarisk "lasagne" och någon "turkisk paj" vi fått tre dagar förra veckan (typ, överdriver säkert) och de andra fick potatismos (okej, det fick ju vi med) och falukorv.

Ska inte vegetariska maten vara lik den ordinarie maten? Alltså, det är typ alltid så att de som äter kött får allmänt godare mat och fler alternativ i och med att de kan ta det vegetariska med.

Borde inte vi vegetarianer/veganer typ bli belönade som är jävla änglar mot jorden?
[mad] Suger er vegmat också, skolianer?

Spana också in:

KingGurka:

Nejdå, som vegetarian/vegan får man gnälla när som helst, överallt! :D


Fast det är mer äkta att göra i sitt rockband.KingGurka:

Är ju därför man blir det :S


Jag blev vegan för att kunna trycka ner andra och vara hardcore hardline."Peaceful protest doesnt get the job done so I wake up for the rally, grab my soy milk and my gun!"
OF 5:

ni är ju en belastning för köket så det är klart dem inte engagerar sig.


Om man jobbar som kock/kokerska/kökspersonal så får man väl för fan förvänta sig att det en viss del av "kunderna" (dvs eleverna) är vegetarianer, och det är en "belsatning" som ett kök ska kunna hantera. Problemet är snarare isåfall att 1) personalen har för begränsade kunskaper för att kunna göra både goda och näringsriktiga vegetarisaka rätter eller 2) "inte har i sin ekonomi att göra det" vilket är bullshit då vegetarisk mat i regel är billigare än kötträtter.
Mjo, det suger, dock är normen köttis och kunskaperna behandlande vegmat således vanligen skralare, ibland helt katastrofalt dåliga bland kökspersonalen. Det är inte så underligt.

Min veganmat i skolan är lik den ordinarie maten. I dag fick köttisarna exempelvis fiskpinnar och potatis och sås. Jag fick potatis, sås och grönsaksbiffar (som i princip är samma koncept som fiskpinnarna, någonting obefintligt inuti mängder av panering, då. [crazy] Detta gör att jag kan bruka den ordinarie matsedeln, dock tycker jag att det är hemskt oviktigt huruvida vegmaten liknar köttismaten så länge vegmaten är någorlunda god och näringsriktig. Spela roll, vad gör det mig. Jag känner inget egentligt behov av att i förtid veta vad som serveras, vad fan.

Min veganmat är vanligen riktigt god, men inte särdeles näringsriktig, dock håller den nog ungefär samma nivå som köttismaten. De tillhandahåller även bönsallader på råkostbordet, jag är riktigt löjligt nöjd gällande det. Misstänker att min skolmat är oerhört luxuös i kontrast till vad de flesta andra veganer får, i synnerhet i glesbygdskommuner. Jag får liksom vegansk sås, bönsallader och mjölkfritt margarin, och förra året fick jag sojamjölk och havremjölk(!), dock ej längre i år, antagligen för att vegankostarna blivit mycket färre nu.

Semi:

Jag är vegan i gymnasiet så jag får inte ens skolmat.


Vad gav de för anledning till att inte tillhandahålla veganmat? [crazy] Så var det för mig på min förra skola med, dessutom var jag då hemifrån från kl. 07 till kl. 17.00 då jag pendlade. Det var så plågsamt, fy, och där gick jag i ett helt år.

genus:

Alltså, det är typ alltid så att de som äter kött får allmänt godare mat och fler alternativ i och med att de kan ta det vegetariska med.


Vad då. Jag ser gärna att köttisarna äter sig mätta på vegmaten, det gynnar bara min agenda.
Ögon i en plåthink:

Vad gav de för anledning till att inte tillhandahålla veganmat? [crazy]


De har ingen plikt i gymnasiet att servera veganmat till skillnad från te x högstadiet. Av samma anledning måste man inte servera kosher osv i gymnasiet men det gör dom iaf för där har dom faktiskt en marknad till skillnad från hos oss veka veganer.

Capitalism is a bitch.
Ögon i en plåthink:

antagligen för att vegankostarna blivit mycket färre nu.


Halverats sen den andre flyttade ur stan?

Semi:

De har ingen plikt i gymnasiet att servera veganmat till skillnad från te x högstadiet. Av samma anledning måste man inte servera kosher osv i gymnasiet


Tror att kommunala skolor måste i de flesta kommuner. Om de tillhandahåller mat öht, så ska det nog finnas sådana alternativ - annars kan du skylla på religion (lämpligtvis någon form av buddhism) och då måste de definitivt fixa alternativ.

Gymnasieskolor har ingen plikt att tillhandahålla mat alls vad jag vet, men många kommuner har som regel att kommunala skolor ska göra det. Om de gör det, så tror jag absolut att de måste fixa mat för div. religiösa avarter, så på det sättet ska man nog kunna få det.
KingGurka:

Gymnasieskolor har ingen plikt att tillhandahålla mat alls vad jag vet, men många kommuner har som regel att kommunala skolor ska göra det. Om de gör det, så tror jag absolut att de måste fixa mat för div. religiösa avarter, så på det sättet ska man nog kunna få det.


Fast jag går på en skola för folk som inte gillar att anstränga sig så jag går i en friskola.

Sen så äter jag hellre inte alls än att låtsas vara religiös!

(Känns nästan så att jag borde skriva en akustisk låt om detta!!!!)
Ja. Får ibland en enda stor fet kokad blomkål. Man bara.. ja precis..... för vi äter ju bara grönsaker. Tack så mycket. Ni är SÅ intelligenta. Verkligen. Jävla kött.

Vid jul förra året hade dom julbord. Typ tre långbord med enbart kött. Jag fick äta potatis och pepparkakor. Snällt.

Kan dock tilläggas att jag går i en friskola som inte har en egen skolmatsal. Så skolan har ett samarbete med tre "resturanger" som vi får gå till. En schabbigt thaiställe, ett indiskt och högskolan. Går alltid till högskolan, som suger på vegmat. Planerar att gå över till vegansk kost med tiden, tvivlar dock starkt på att jag kommer få någon riktigt sådan då.