Forumet - Vegetariskt? Bra eller dåligt?

Vegetariskt? Bra eller dåligt?

1894 1 34

Varför/varför inte väljer ni att äta vegetarisk mat? Är det bra eller dåligt, enligt er?

Snälla_hjälp: Jag äter vegetariskt, men ibland gör jag undantag
äter restprodukter (främst blod, men tänkte lära mig äta lever), naturbeteskött, vilt, när jag blir bjuden, och ibland när jag är sugen. det sistnämnda har dock smugit sig in först på sistone och ska rensas ut igen. och naturbeteskött och vilt är det sällan jag har råd med eller får tag på.

det är närmast uteslutande av hänsyn till miljön.

MissAnox: Bra, men bättre med vegansk.
ur miljösynpunkt är det faktiskt tveksamt.

Spana också in:

Äter vegetariskt eftersom jag inte gillar smaken av kött. Kan väl inte påstå att jag bryr mig särskilt om djuren, det är åtminstone inte därför jag är vegetarian. Det finns inga ideologiska eller politiska bakomliggande krafter som påverkat mitt val.

Det suger och jag önskar att jag gillade kött, men har inte gillat kött någonsin i mitt liv. 

skulle verkligen vilja börja äta vegetariskt. främst pga att jag faktiskt mår dåligt av köttprodukter. blir jätteillamående och spyr tom ibland efter att ha ätit kött... känns liksom inte alls hälsosamt haha. 

problem:
tycker av denna anledning inte alls om vegoprodukter som ska efterlikna köttprodukter, eftersom jag associerar den konsistensen/smaken med illamående.
kan typ ingen "renodlad" vegetarisk mat??? alltså jag kan ju göra typ "köttfärssås" men byta ut köttfärsen mot quorn-färs osv, men jag kan väldigt få maträtter som inte innehåller kött-liknande varor ):
är för lat och ointresserad av mat för att googla efter recept osv också. så dålig.