Är det någon som ätit så kallad "vegetarisk julskinka"?
Royal Death:
Är det någon som ätit så kallad "vegetarisk julskinka"?
Haha, vad är det?
S3ON:
Haha, vad är det?
http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/recept/recept?element_...
sök på google så hittar du massa vegetarisk julmat
Seitan skinka brukar vara på veganska julbord.
minns att jag en gång i tiden såg en tråd om det här. minns att den innhehöll 1 bild på 1 vegskinka
Förra året gjorde jag falafel, seitanskinka och kokade vanliga ärtor. Jag skall dock på vegansk julbuffé imorgon, kan avrapportera här om jag finner någonting extra smaskigt, ty då ämnar jag avkräva recept.
Ögon i en plåthink:
Jag skall dock på vegansk julbuffé imorgon, kan avrapportera här om jag finner någonting extra smaskigt, ty då ämnar jag avkräva recept.
Jag vill ha rapport!
Jul-"skinka" på kålrot + potatisgratäng (för att ersätta Janssons frestelse) + halvfabrikat för prinskorvar och köttbullar är det enda jag brukar äta. Klarar mig utmärkt på det!
Förrförra julen gjorde jag en kikärtspastej, typ. Den var god, och smakade litet juligt, tyckte jag som. Den gick till ungefär som så att man mixade ihop en massa gojs (däribland kikärtor, solrosfrön, tartex), hade geggan i en form och hävde den i ugnen och lät vara en stund. Har även slarvat bort receptet på detta, bajs.
Blivande_japan:
minns att jag en gång i tiden såg en tråd om det här. minns att den innhehöll 1 bild på 1 vegskinka
Det kan en göra själv istället för att köpa dyra halvfabrikat, genom att tvätta mjöl. http://www.oxon.se/seitan/bake.html
Penstrokes:
Jul-"skinka" på kålrot
Hur gör en det, då? Kryddas med vad? Känns litet flummigt med något så cellulosastinnt som substitut för skinka.
Ögon i en plåthink:
Det kan en göra själv istället för att köpa dyra halvfabrikat, genom att tvätta mjöl. http://www.oxon.se/seitan/bake.html
tack, men kmr nog äta 1 riktig julskinka
mediakatt:
en bunke med en gaffel. Forma till bullar och stek i olja på ganska hög värme tills de får en hård yta.
om man har i råris och ströbröd så får bullar och burgare en mkt bra konsistens!!! tips.
när det är julbord så borde det också vara kryddpeppar i!
jansson kan man ha algkaviar i för att det ska bli god havssmak.
man kan göra paté på massa olika gryner, och så kan man göra wok med saffran i. och grönkålspaj, och seitanjulskinka, och seitankorvar (mkt gott), och rödkålssallad med äpple och hemgjord majonäs.
Blivande_japan:
tack, men kmr nog äta 1 riktig julskinka
se bara upp eftersom det typ inte finns några riktiga skinkor i affären
internet:
om man har i råris och ströbröd så får bullar och burgare en mkt bra konsistens!!! tips.
Råris som i kokt råris eller råris som i rått ris?
internet:
se bara upp eftersom det typ inte finns några riktiga skinkor i affären
d1 har du iofs rätt i, ändrar till:
kmr nog äta 1 julskinka made of svinkött