Forumet - Veka män

Veka män

2098 0 140
Som det är nu är ju allting upp till kvinnan bara för att det är hennes kropp - vilket enligt mig är ett riktigt dött argument. När barnet föds är det ju lika mycket mannens. Det är två föräldrar och därmed bör båda parterna fatta beslutet, inte bara den ena.

Om en kvinna blir gravid och mannen inte vill ha barnet tycker jag att kvinnan ska tvingas göra abort. Vem vill komma till världen oönskad av sin pappa?

Jag ogillar hela mentaliteten. En bra kille är en kille som säger; "älskling jag står bakom dig vilken väg du än väljer att gå". Det känns så otroligt fel. Det är mannens barn också, om kvinnan behåller det blir han pappa! Om han då vill att kvinnan ska göra abort ska kvinnan respektera det.

Båda parterna borde skriva på att de vill behålla barnet. Det borde vara lag på det. Om inte annat så borde iallafall tänket ändras. En bra man ska vara en man som säger ifrån - inte en man som rättar sig efter kvinnans beslut.

Vem/vilka tycker du ska bestämma om ett par ska behålla fostret eller inte?

Spana också in:

isola:

går inte att tvinga någon till abort


Det går visst. Varför skulle det så absolut bestämt inte gå?

raoulduke:

om hon har råd så får hon lov, skall båda ta ansvar för det i framtiden skall det dock vara bådas beslut.


Om hon vill ha kvar det och har råd ska hon alltså få behålla det? Tänkt på att även om mannen inte ska vara med och fostra barnet betyder inte det att han inte blir pappa.
postis_per:

kan man väl alla redan?


Nej, om kvinnan blir gravid och väljer att inte göra abort är mannen skyldig att betala underhåll varje månad tills barnet är 18 år (+).

"En förälder kan uppfylla sin underhållsskyldighet genom att faktiskt ta hand om ett barn eller genom att betala underhållsbidrag till barnet. En förälder som inte har vårdnaden om barnet och inte heller varaktigt bor tillsammans med detta skall fullgöra sin underhållsskyldighet genom att betala underhåll till barnet."

http://www.famratt.com/under​hall/und_principer.htm
Det är skillnad på faderskap och vårdnad.
Observator:

barn eller genom att betala underhållsbidrag till barnet. En förälder som inte har vårdnaden om barnet och inte heller varaktigt bor tillsammans med detta skall fullgöra sin underhållsskyldighet genom att betala underhåll till barnet."


hmm[shake] tror jag kännde en som sa att hennes pappa typ sagt upp vårdnaden eller något och inte behövde betala underhåll[confused]
NEMO:

Endast kvinnan behöver vilja ha kvar det (Du röstade på detta alternativ)


Som någon skrev, killen borde isåfall kunna avsäga sig faderskapet helt och hållet och därmed inte ha några skyldigheter när det gäller barnet eller mamman, men inte heller några rättigheter.

Det är trots allt mammans kropp det handlar om, och är man orolig för att göra någon gravid så använder man kondom.
NEMO:

Båda behöver vilja ha kvar det (Du röstade på detta alternativ)


Observator:

däremot skulle jag gärna se ett alternativ där mannen har möjlighet att avsäga sig faderskapet medan en abort fortfarande är möjlig.


Och om detta skulle vara en verklighet, hade det räckt med att kvinnan ville ha det.