Forumet - Vem är dummast/smartast? En indoktrinerad universitetsstudent eller en livserfaren men outbildad drummel?

Vem är dummast/smartast? En indoktrinerad universitetsstudent eller en livserfaren men outbildad drummel?

796 0 75
Alltså, en person som indoktrineras i feminism, mångkulturpropaganda och genusvetenskap under fyra år på universitet, men utan någon vidare livserfarenhet. Eller en bonnläpp som saknar utbildning men som har lång livserfarenhet.

Vem är smartast och dummast?

Spana också in:

Jag tror att studenten har mer faktakunskaper och kan debattera bättre medan bonnläppen ofta går på känsloargument. Däremot tror jag också att studenten har svårt att hitta sin egen uppfattning när skolorna idag är så fyllda av politisk propaganda som de är. Det är absolut ingen slump att miljövänstern har väldigt starka fästen i universitetsstäderna. Grupptrycket spelar stor roll här.

Problemet idag är att det är svårt att hitta objektiv fakta och kunskap. Nästan allt man läser är vinklat på ett eller annat sätt för att han som skrivit vill få han som läser att tycka på ett visst sätt. Det är väldigt få idag som skriver på ett sådant sätt att läsaren själv inbjuds till att ta ställning vad han tycker.

Det är det största problemet i mina ögon.

8chan: Oftast inte eftersom de inte har några källor eller fakta till sina påståenden, utan bara går på magkänsla - vilken iofs bygger på livserfarenhet av verkligheten. Men den kan vara ytterst begränsad istället för att ta hänsyn till hela bilden.
jo men nu utgår du ju från att det rör sig om någon teoretisk mumbo jumbo-diskussion, varför skulle någon outbildad drummel ägna sig åt det? jag ser istället till situationer i vekrliga livet (ty även den stackars genialiske universitetsstudenten måste leva i verkligheten) där blir "det finns miljoner kön" ganska enkelt dödat av "det finns kuk o fitta?"

odödlig: varför?
Vad som i den fiktiva jämförelsen utmärker "bonnläppen" är endast att vederbörande har levt länge, kanske varit med om relativt mycket (vilket dock motsägs av den påstådda "bonnläppigheten) så livserfarenheten uppgår enligt denna utsago till praktisk kunnighet och vardagliga knep, speciella för vederbörandes livssituation. Detta gör eventuellt vederbörande duktig på sitt område, men inte särdeles intelligent. Vad som utmärker den "indoktrinerade" universitetsstuderande är att vederbörande är påläst, det vill säga har ägnat sin tid åt intellektuell stimulans. Dessutom, för att över huvud taget förstå resonemangen vad gäller genusvetenskap, postkolonialism et cetera måste man ha en viss historisk kunnighet och en grundläggande akademisk bas, som redan där utvecklat vederbörandes intelligens. Sedan är det flera områden som denna person, på grund av brist på livserfarenhet, skulle falla kort, men det beror inte på dumhet, utan just brist på erfarenhet, på samma sätt som inte jag, eller du, skulle kunna spela vilken sport som helst utan att först lära sig hur det fungerar, emellertid skulle personen förmodligen vara snabb att ta det till sig, eftersom hen är van vid koncentrerad och intensiv information.

8chan: . Däremot tror jag också att studenten har svårt att hitta sin egen uppfattning när skolorna idag är så fyllda av politisk propaganda som de är.
Har du någon erfarenhet av det här eller vad ger dig den uppfattningen?

8chan: Det är väldigt få idag som skriver på ett sådant sätt att läsaren själv inbjuds till att ta ställning vad han tycker.
Det är ingen någonsin som skriver så, varför vi har seminarium och får i uppgift att kritisera och reflektera över vad vi läst.

Nachac: kanske varit med om relativt mycket (vilket dock motsägs av den påstådda "bonnläppigheten)
nej? kul att se skillnaden mellan att ha ett prescriptive och ett descpriptive synsätt :)
Nachac: Dessutom, för att över huvud taget förstå resonemangen vad gäller genusvetenskap, postkolonialism et cetera måste man ha en viss historisk kunnighet och en grundläggande akademisk bas, som red
för att övertyga självmordsbombare om att spränga sig måste de först lära sig förstå resonemang kring islam osv? de är alltså generellt exakt lika intelligenta som universitetsstudenter?
Nachac: emellertid skulle personen förmodligen vara snabb att ta det till dig, eftersom hen är van vid koncentrerad och intensiv information.
:D ja det låter ju rimligt... om det inte vore för att det inte är det? 

Nachac:
Har du någon erfarenhet av det här eller vad ger dig den uppfattningen?

Det är ingen någonsin som skriver så, varför vi har seminarium och får i uppgift att kritisera och reflektera över vad vi läst.
Har varit lärare och haft mycket kontakt med både universitet och nyutexaminerade lärare. Det finns en norm hos dagens högskolor och universitet att vissa åsikter är bättre än andra och ska "främjas". Det är väldigt mycket politik som smugit sig in hos skolorna via lobbyorganisationer och eldsjälar som skaffar sig inflytesrika positioner i skolväsendet.

Jodå. Nog går det att skriva objektivt alltid. Däremot är det inte särskilt roligt, eftersom de flesta vill påverka andra att tycka likadant som en själv. Men där måste professionalismen in menar jag. Journalister och andra måste sluta vara så egotrippade.