Forumet - Vem bryr sig?

Vem bryr sig?

187 0 16

Spana också in:

Matilda1988:

Kanske har gjort oss lite ödmjukare och fått oss att förstå att vi inte är så fantastiskt betydelsefulla i universum som vi gärna vill tro.


Men allt detta till trots så är det ju ändå folk som går runt med en egocentrisk världsbild istället för den heliocentriska...
Tokkjo:

Renässansen i all ära, men VEM bryr sig att jorden kretsar kring solen? det är väl knappast så vårt liv ändras av det? Hur hjälpte det mänskligheten?


Typiskt fjortis-spekulationer [crazy]

Alla nya upptäckter, oberoende hur stor eller liten den är, gör att mänskligheten kan ta ett steg framåt och förstå den värld vi lever i bättre. Om vi inte hade kommit fram till att jorden kretsar kring solen, tvivlar jag på att vi någonsin hade uppfunnit TV:n eller iPod:en, som du säkert värdesätter mycket högre än vetenskap.
leif:

Typiskt fjortis-spekulationer


Fjortis aye? låt mig citera Conan Doyle, från en av hans Sherlock Holmes historier:

Watson: Solen kretsar kring jorden
Holmes: Gör den det?
Watson (förvånat): Visste ni inte,sir?
Holmes: Nej, och del spelar mig ingen större roll, kommer min insats som detektiv att påverkas utav det? Nej, trodde väl inte det.

Jag äger varken någon iPod, eller tillbringar min tid framför TV:n. Istället läser jag större delen av min fritid. Så du kunde inte ha mer fel i ditt påstående...