Forumet - Vem har det sämst?

Vem har det sämst?

248 0 24
EkarN:

Småföretagaren eller random arbetare? Riktat till de röda här på UM.


Nu är jag inte röd iof men när det gäller social trygghet i form av A-kassa, fast lön och i hur mycket skatt man betalar så har småföretagren det sämst. Sen kan man inte säga att alla småföretagare eller alla arbetare har det bättre/sämre men generellt sätt så lever alla egenföretagare under osäkra förhållanden. En arbetare är skyddad med kolektivavtal mm.

Spana också in:

Många har väl redan svarat på detta?

Minimum:

Sen när det kommer till småföretagare så är det ofta så att många arbetare som inte hittar jobb eller vill vara sin egen chef startar eget. Tyvärr blir man inte mycket friare av det, snarare tvärtom. Vi är alla, kapitalist som arbetare slavar under värdet och har man då oturen att vara kapitalist med bara nån anställd får man istället slita ut sig själv istället för att betala nån annan att göra jobbet åt en. Det är därför liberala argument som att vi som hatar att löneslava ska starta eget inte fungerar. Även med egna företag skulle vi behöva lyda under kapitalismens lagar med enda skillnaden att vi skulle vara våran egen chef och suga ut oss själva istället.


EkarN: Förklara det här för mig. Hur kan man suga ut sig själv?


Minimum:

Genom att istället för att ha en chef som pressar dig att arbeta hårdare så pressar du dig själv istället. Ditt företag måste ju gå med vinst om det inte ska bli utkonkurrerat.