Forumet - Vem har mest sexuell makt?

Vem har mest sexuell makt?

12541 1 95
Kom att tänka på denna tråd http://ungdomar.se/forum/thread/vem-har-mest-social-makt#forum_post_id-0

Fick lust att skapa en snarlik fast om sexuell makt istället.

Tänker spontant lite såhär:

Killar löper ytterst liten risk att bli våldtagna och dylikt. De sexualiseras mer sällan. De visar en mycket fientligare inställning till tjejer som har många sexpartners än till killar som har många.

Tjejer å andra sidan har enormt mycket lättare att skaffa ligg. De har mycket lättare att nå framgång/tjäna pengar genom sin sexualitet och sina kroppar.

Men vill höra er tankar.

Vilka har mest sexuell makt?

Otroligt svårt att svara på just pga det du skriver, männen har makten att våldta både kvinnor och andra män (kvinnor har också, men inte till lika stor del, iaf när det gäller män). Kvinnor däremot att makten att förändra genom sexstrejk (såsom i grekisk mytologi), OM mannen respekterar kvinnan.

Däremot, har män också makt att tjäna pengar på sex (iaf om man prostituerar sig som homosexuell) fast självklart är det färre kunder..... när det gäller arbetsmarknaden så ja, tjejer har väl lättare för sig om dem ligger med chefen ibland, jo... men gud, vet inte:/

Spana också in:

Sedan vill jag ha en bättre definition på vad "sexuell makt" är. Handlar det om vem som lättast kan tvinga sig på det motsatta könet så har såklart männen den sexuella makten, handlar det om vem som lättast kan ligga med en person av det motsatta könet då inget tvång är med i bilden så är det kvinnorna som har den sexuella makten.

shatter: (kvinnor har också, men inte till lika stor del, iaf när det gäller män).
Jo, kvinnor kan våldta män. Det förekommer och kommer nog att bli vanligare. Män kan få erektion mot sin vilja. 

shatter: Kvinnor däremot att makten att förändra genom sexstrejk (såsom i grekisk mytologi), OM mannen respekterar kvinnan.
Att sexstrejka är ju samma sak som att säga att kvinnor egentligen inte har några egna sexuella behov utan bara har sex med mannen av välgörenhet, medan han blir desperat utan sex. Har inte kvinnor sexbehov, och innebär det inte att män också kan sexstrejka? Skillnaden är att det ingår i normen att en man ska bli desperat och ge efter för en sådan strejk, och att en kvinna i motsvarande fall skulle pga normen ha låtsats att den inte fungerade. 

shatter: Däremot, har män också makt att tjäna pengar på sex (iaf om man prostituerar sig som homosexuell)
Män prostituerar sig till kvinnliga kunder också

shatter: tjejer har väl lättare för sig om dem ligger med chefen ibland,
Vad säger att den manliga chefen skulle hålla sitt ord sedan han fått vad han ville ha? Numera finns det kvinnliga chefer med manliga anställda också.