Forumet - Vem har rätt till underhållsstödet?

Vem har rätt till underhållsstödet?

1155 0 21
Jag ska åka utomlands en vecka i vår, med ett par kompisar. Och eftersom jag är under 18 går mitt underhållsbidrag från min pappa direkt till min mamma. Men pengarna ska gå direkt till mig. Jag pratade med min mamma om jag jag vill ha 1/4 av underhållsbidraget eftersom jag inte kommer vara hemma då. Pengarna är mina och ska gå direkt till mig, och om jag inte är hemma då så borde inte min mamma ha rätt att få ta dom pengarna. Men nu är det så att min mamma är en snål jävel och säger att jag inte får 1/4 av pengarna. Och min pappa vill inte lägga sig i.

Så, vem av oss är det som har rätt? Och kan jag "kräva" att få pengarna av min mamma?

Spana också in:

Underhållet får väl föräldern man bor hos för att kunna försörja en. De pengarna ska alltså gå till kläder och saker du behöver, men det är inte dina pengar att göra vad du vill med.
Är du över 15 så får du ju studiebidrag, de pengarna har du väl mer rätt att kräva, men eftersom du är under 18 så är det trots allt din mor som bestämmer huruvida du ska få de pengarna eller inte.
Är du under 15 så behöver du inte egna pengar.
värdeuppgift:

nej, studiebidrag ges till personer som studerar på studieberättigade kurser efter grundskolan. du kan gå klart grundskolan som 13 åring o börja gymnasiet, då får du studiebdrag.

tror iaf det är så :S


Nänä! Jag började gymnasiet som 15-åring, och jag fick vänta tills jag fyllde 16. [no-no] Fast det kanske finns undantagsfall.