Forumet - vem ska man lyssna på??? Och vad ska jag välja??

vem ska man lyssna på??? Och vad ska jag välja??

897 0 69
jag är en fjorton årig tjej som är förvirrad min kompis är scientolog och har berättat lite för mig om det, men alla i min familj är emot det och säger att dom är en galen säkt jag vet inte vad jag ska göra elr vem jag ska lysna på.

jag har försökt att söka lite fakta om det, men vet inte vad jag ska göra??

det står mellan scientologi elr buddishm båda intresserar mig men jag vet inte vad jag ska välja??[confused]
det är schysst med scientologi, tom cruise är scientolog och han tjänar miljoner, slutsatsen är att du blir miljonär av det

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


han som spelar hyde i that 70's show också, han är ju cool som is liksom

Spana också in:

janina96:

det står mellan scientologi elr buddishm båda intresserar mig men jag vet inte vad jag ska välja??


Nämen, vad är det jag hör? Vad tusan, ska du låta dina 'nära' bestämma vad du ska tycka och tro :O?

Du behöver inte bry dig eller äns säga vad du tror eller tycker. Man kan ju inte tro på något för att t.ex. sina föräldrar tror på en sak. (Ioförsig sås brukar det gå i arv) Men isådant fall skulle vi fortfarande haft t.ex. nordisk mytologi kvar :O

Själv är jag en stolt ateist, religioner är bara märkliga saker. Buddhism t.ex. där buddha sa att det inte fanns någon gud, blev själv som en gud efter hans död. Och historer som inte går ihop i bibeln etc. etc. Jag tycker relgioner är fint, men jäkligt ondödigt [y]
teensoundman:

religioner är bara märkliga saker


det är därför jag ska bli ateism så jag typ slipper förklara för folk " åhh.. jag är scientolog och det handlar om.."

fast dock kommer det bli svårt min familj är starkt katoliker sen flera år tillbaka, men jag är familjens lilla svarta får så ingen typ bryr sig om jag blir ateism[bigsmile][bigsmile][crazy]
Sempa:

Jo de är ateister...


Mjo, om du menar att de inte tror på gud så ja, de är ateister. Men om du menar att de inte tror på övernaturliga saker, nej då är de inte ateister!

Lite info från Wiki.
"Scientologin hävdar att människan är en odödlig andlig varelse, vars erfarenheter inkapslar alla hennes livstider."
Razorblade:

Mjo, om du menar att de inte tror på gud så ja, de är ateister.


Även Ateism och evolutionen är en tro.

Om man t exska godta läran om makroevolution måsta man tro att agnostisk och ateistiska vetenskapsmän aldrig låter sin personliga livsåskådning påverka tolkningen av vetenskapliga fynd.
Man miste tro att mutationer och naturligt urval har frambringat alla komplexa livsformer, trots att mutationer under hundra år av forskning aldrig har omvandlat en enda väldefinierad art till något helt nytt.

Man måste tro att alla organismer gradvis utvecklades frän en gemensam förfader, trots att de fossila lämningarna tydligt indikerar att de större växt- och djurgrupperna uppträdde plötsligt och inte utvecklades till andra livsformer, inte ens under mycket lång tid.
Tycker du att en sådan uppfattning verkar vara grundad på fakta eller myter?
Om man ska acceptera evolutionen krävs det verkligen "tro".

Tro enligt Bibeln är:
Definition: "Tro är den säkra förväntan om ting man hoppas på, det tydliga beviset på verkligheter som man inte ser." (Hebr. 11:1)

Sann tro är inte detsamma som godtrogenhet, dvs. att man är snar till att tro på något som man inte har välgrundade bevis för eller bara därför att man vill att det skall vara på det sättet.
Sann tro kräver att man har en grundläggande kunskap, att man både är förtrogen med bevisen och av hjärtat uppskattar det som dessa bevis vittnar om.
Därför säger Bibeln att även om det är omöjligt att ha verklig tro utan exakt kunskap, är det "med hjärtat" man utövar tro. - Rom. 10:10.
Sempa: Varför misstänker jag att du är en Kreationist?

Man kan observera evolutionen i arter som snabbt förändras, bakterierna är ett bra exempel. Det finns fler exempel på snabb evolution: http://www.alltomvetenskap.se/snabb-evolution.aspx?article=6092. Ännu en länk: http://www.fof.se/tidning/2007/3/snabb-evolution-i-ostersjon

Evolutionen tar dock i vanliga fall väldigt lång tid på sig att förändra arterna eftersom det handlar om finjusteringar. Några 100 år är inte mycket. Att man inte hittat alla arter som någonsin har existerat betyder inte att man inte kommer göra det så småningom. Om du tittar i ett fotoalbum över en persons liv, och bara hittar bilder från födseln, medelåldern och ålderdomen, betyder det då att denna person aldrig har varit ungdom? Nuvarande brist på info om exakt alla stadier av utvecklingen betyder inte att denna utveckling inte har existerat!

Evolution bygger på återkoppling. Om något levande inte är bra anpassat för den miljö det lever i, får det input från omgivningen och är tvunget att anpassas, eller dö ut.