Forumet - Vem tillhör barn/studiebidraget?

Vem tillhör barn/studiebidraget?

12114 0 73
Om jag nu inte fått det helt om bakfoten så ska barn/studiebidraget gå till föräldrarna fram tills att barnet fyller 18år.

Med andra ord, det är föräldrarna som har pengarna och gör det som är bäst med dem för sina barn med köp av kläder och annat viktigt (dock är det inte alla föräldrar som är bra på detta området utan slösar bort pengar på annat).

Mina bröder är båda under 18 och säger till mamma att de vill ha sitt barn/studiebidrag. Jag säger åt dem att det inte är deras rätt förrän de är 18. De har rätt till det om det ska handlas in kläder och betala någon resa med skolan och liknande, det är ju klart, men att slösa bort på onödiga grejer (t.ex tv-spel) anser jag är fel.

(Det är nog lite annorlunda hos en familj där båda föräldrarna har jobb om man jämför med en ensamstående förälder)

Så vem tillhör barn/studiebidraget, barnen eller föräldrarna?

Vem tillhör barn/studiebidraget? (LÄS innan!)

DPope:

Barnen! (Du röstade på detta alternativ)


Har inte föräldrarna/föräldern tillräckligt med pengar för att ta hand om barnet utan dessa pengar får dom andra bidrag. Fast nu tänkte jag på studiebidraget. Barnbidrag är kanske lite för mycket för en unge att ta hand om.

Spana också in:

DPope:

Föräldrarna (Du röstade på detta alternativ)


DPope:

De får komma överrens om det tillsammans


Såklart kan föräldrarna välja att ge pengarna till sina barn om dom vill det, men det är ingen rättighet barnen har. Är ens mamma eller pappa ensamstående är det bara dumt att tro att man kan få hela studie- eller barnbidraget.
DPope:

behövs nog ngn annan metod då denna har testats flera ggr [crazy]


Dom kan få följa med och handla mat och få köpa allting "onödigt" som dom vill ha själva, som typ gott, vitt bröd och dyra pålägg och sådant, sp kanske odm förstår hur mycket allting egentligen kostar.
Många kan ju verkligen inte ta ansvar för sina egna klädköp så det lägger pengarna på dataspel och annan skit som godis och mcdonalds.
Varför skall dem ungarna ha bidragför kan man ju undra?
Men dem som kan hantera allt väldigt bra och balansera sina inköp förtjärnar behålla bidraget enligt mig. Så man får helt enkelt utgå från hur personerna är. Men de finns ju föräldrar som behåller allt och inte underhåller sina barn häller vilket suger skit hårt.
cannabis:

Men dem som kan hantera allt väldigt bra och balansera sina inköp förtjärnar behålla bidraget enligt mig.


Typ, håller med, men det kan ju vara så att man har så risigt ställt att det bara inte går, om man lever på soc eller så, och då kan man ju få lite av studiebidraget men huvudsaken är väl att man har tak över huvudet och mat på bordet varje dag? Det är faktiskt ungar som inte får lagad mat varje dag annat än på skolan för att det faktiskt inte finns pengar så det räcker hela månaden.