Forumet - Vem vann debatten?

Vem vann debatten?

1861 0 24
Mm nu har jag också kollat på partiledardebatten. Känner mig ganska bedrövad   över att våra liv ligger i händerna på dessa människor. Det känns inte alls som om någon vann. Faktiskt. Ebba kanske. 

http://www.svtplay.se/video/10575557/agenda/agenda-partiledardebatt-9-okt-20-00

600.jpg
Förvånar mig själv lite genom att spontant tycka att Ebba och Jan var bäst. Tappade tålamodet med de andra. Försöker att inte svara Sjöstedt bara för att jag sympatiserar mest med hans åsikter. Jimmie debatterade lika ohederligt som han anklagade de andra för att göra (det är inte särskilt produktivt att stå och skälla på att sakfrågor inte diskuteras och därmed inte lämna tid över för att faktiskt diskutera sakfrågor när chansen ges. Han är inte en dålig retoriker men man kan bara upprepa sig så många gånger innan åtminstone jag slutar lyssna, och jag är lite trött på enfrågepartier, vilket han får SD att låta som oavsett hans egentliga avsikt). 

Löfven var... Löfven. Han hade sitt stora moment när de snackade om säkerhetspolitik och resten av tiden var han mest en trött och sur farbror som ville tillrättavisa de andra barnen men utan den karisma andra partiledare kan uppvisa. 

Tyckte Annie gjorde ett bra intryck också. Anna imponerade minst, jag blev mest frustrerad av'na.

A: Rent debattmässigt och bort om mina åsiker: Jimmie, fast han fick en del däng också! Fan vad awkward det kändes när han tappade listan han höll fram.. Och att den fick ligga kvar på golvet utan att någon plockade bort den...... Gråter

det missade jag! 
time: Löfven var... Löfven. Han hade sitt stora moment när de snackade om säkerhetspolitik och resten av tiden var han mest en trött och sur farbror som ville tillrättavisa de andra barnen men utan den karisma andra partiledare kan uppvisa.
han ska ju ha både ris och ros för att han verkar tänka över alla beslut han tar (eller bara är väldigt seg). irriterade mig på hur nedlåtande han var mot ebba när hon konfronterade honom ang hedersvåld. 

Spana också in:

Hörde att Löfven hade sagt att SD var nazister och kände ba "nej, jag känner inte för att lyssna på vuxna politiker som bara tramsar i två timmar".

Såg ett klipp dock där Ebba konfronterade Åkesson om att de har politiker man inte vill sätta sig ner och förhandla med. Även om det även gäller andra partier (se antidemokraterna inom V och islamisterna inom MP tex) och även om det var ohederligt att ta upp Oscar Sjöstedt som verkligen inte gjort något fel alls, så är det ändå en rimlig poäng. Främst när det gäller Ekeroth. 

Såg bara det klippet + det där Åkesson tappade den långa listan med vänsterns politiker som sagt hemska saker, men i båda fall såg han ganska obalanserad ut. När Ebba konfronterade honom skulle han såklart sagt att politiker är människor som även får skämta på nazisters bekostnad (angående Sjöstedt) och att Anna Hagwall redan lämnat alla sina uppdrag. Nu mumlade han bara något inövat svar.

När det gäller Åkessons tappade lista på vänster-politiker som sagt rasistiska saker skulle han såklart tagit upp den, och kanske tom givit den till Löfven. Det hade ju varit supersnyggt och även säkert blivit en medial snackis. Typ: "Här ger Åkesson vänsterns rasist-lista till Löfven i direktsändning". 
Hitler hade också kunnat stå där med en lista över politiker i vänsterpartier som eventuellt uttryckt sig rasistiskt. Det ursäkter inte vad hans parti sysslar med eller säger. Var samma visa häromdagen när Trump försökte peka på att Bill Clinton ska ha sagt något nedsättande om kvinnor.

Roligt att Jimmie ändå körde med "enskilda politiker"-ursäkten igen för miljonte gången.

vonKissekatt: Såg ej debatten
Men så länge ingen pratade om hur kapitalismen är per automatik ett system som bygger på kapitalisters utsugning av arbetarklassen och varför mänskligheten måste skapa ett klasslöst samhälle där alla äger produktionsmedlen där saker skapas för att användas och inte för att säljas för pengar så kan jag med 100% säkerhet säga att alla partiledare hade helt fel när det kom till vad som borde göras