Forumet - Vems efternamn ska ditt framtida barn få?

Vems efternamn ska ditt framtida barn få?

3413 0 61
Tja. Nu säger vi att du ska skaffa barn.

OBS Bara så ni vet så är det efternamn man heter sist ens efternamn och det efternamn som kommer innan det ens andranamn.

mens: Kille: beror på vad partnern heter
men vill helst ta min mammas efternamn. Ja, vad hon hette innan hon gifte sig med farsan alltså. pga tkr det låter jättefint. Kanske byter till det ngn gång även fast jag inte skaffar ungar.

fattar inte hur mina päron inte kunde välja hennes när de gifte sig, usch

Spana också in:

Vill helst inte föra mitt efternamn vidare, även om det är ovanligt och bara min släkt i Sverige + Finland som heter det. Finns en hel del historia med namnet.. om jag och min partner får ett barn vill jag att det får hans, det är unikt och ganska snyggt. Han vill dock att det skulle få båda våra efternamn, tycker att det är lite krångligare men absolut inte hela världen om det blir så!
Hur blir det för er som väljer bådas namn, säg i efterkommande generation när era barn skall skaffa ungar och vill behålla båda sina efternamn, får ungarna 4st efternamn då? Och generationen där efter 8st? osv osv Ja, om en nu träffar någon med lika antal efternamn alltså. 

Men om vi antar att det blir så av ren typ happening, aaaa intressant

tänk om alla har typ 10-15 efternamn om 1000 år. (om jordborna har överlevt dessa år) usch vad konservativt 

S3ON: Hur blir det för er som väljer bådas namn, säg i efterkommande generation när era barn skall skaffa ungar och vill behålla båda sina efternamn, får ungarna 4st efternamn då? Och generationen där efter 8st? osv osv Ja, om en nu träffar någon med lika antal efternamn alltså. 

Men om vi antar att det blir så av ren typ happening, aaaa intressant

tänk om alla har typ 10-15 efternamn om 1000 år. (om jordborna har överlevt dessa år) usch vad konservativt 
jo man tvingar ju sin unge att välja då